Kritiek op nieuwe wielerkalender zwengelt aan: 'Hebben nog geen idee' Algemeen nieuws

Kritiek op nieuwe wielerkalender zwengelt aan: 'Hebben nog geen idee'

Door Jannick van der Hooft 19 april 2020 | 14:05


Er heerst in het wielerpeloton veel optimisme over de nieuwe wielerkalender die op de planning staat, maar toch heerst er ook kritiek vanuit het peloton. Esteban Chaves en Dylan Teuns spreken zich uit over de vooruitzichten.

Chaves laat bij CyclingNews weten dat hij eigenlijk niet snapt waarom dit nu allemaal al besloten is. 'Volgens mij is het vrij vroeg om dit al te doen', zo vertelt hij het medium bezorgd. 'Alles is nog onzeker en we hebben geen idee wat er allemaal te gebeuren staat.' Chaves zelf gaat de situatie in ieder geval nog maar even afwachten: 'Volgens mij verandert de situatie in heel Europa op dit moment nog snel. We zullen het wel zien.'

Teuns kritisch op nieuwe kalender

Teuns stipt bij Sporza nog meer problemen aan. Hoe graag hij ook hoopt dat de boel weer snel van start kan gaan, ziet hij enkele beren op de weg: 'Er zullen veel overlappingen tussen wedstrijden zijn. Een Tour zonder publiek is onmogelijk en wanneer is de recuperatieperiode voor volgend jaar?' Daarnaast vraagt hij zich af waarom grote rondes niet ingekort kunnen worden: 'Dit was het uitgelezen moment om daarmee te experimenteren.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws