Succes van virtuele AGR: 'Zou ik Tom Dumoulin kunnen verslaan?' Algemeen nieuws

Succes van virtuele AGR: 'Zou ik Tom Dumoulin kunnen verslaan?'

Door Jannick van der Hooft 20 april 2020 | 11:06


In plaats van een echte Amstel Gold Race moest de organisatie het doen met een virtuele variant. Koersdirecteur Leo van Vliet spreekt bij het Algemeen Dagblad van een succes. Het leverde in ieder geval bijzondere beelden op.

Niet de Limburgse heuvels, maar een paar profrenners vanaf hun Tacx sierden dit keer de uitzending van de Amstel. 'Ik ben geen techneut, maar ik weet wel heel goed wat ik wil. Ik ben van de creativiteit. Ik heb die virtuele Ronde van Vlaanderen zitten kijken en toen wist ik al: dat gaan we niet doen. Wij zijn hier meer van de toertochten', zo vertelt Van Vliet.

Met de virtuele toertocht werd naar verluidt 10.000 euro opgehaald. Renners als Tom Dumoulin reden vanuit hun woning met ventilator mee. 'Prachtig toch', zegt Van Vliet. 'Ik heb zoveel reacties gekregen. Bizar hoe massaal dit opgepakt wordt. De mensen snakken zo naar fietsen.' Toch is het succes van deze tocht niet genoegdoenend voor de koersdirecteur. Hij hoopt van harte dat er snel weer een 'echte' Amstel komt. Eerder liet hij weten goede hoop te hebben op dit najaar voor zijn wedstrijd.

'Zou ik Tom Dumoulin kunnen verslaan?'

In De Volkskrant schrijft Erik van Lakerveld een verslag over zijn deelname aan de virtuele koers. In de buurt van een gelijkwaardig gevoel als de echte tocht door de Limburgse heuvels komt het volgens hem niet. Al biedt het idee te kunnen strijden met een renner van het kaliber Dumoulin ook het gevoel van romantiek: 'Zou ik hem kunnen verslaan?' Het antwoord luidde: ja, dat kon. Behalve dat de Jumbo-renner zonder druppeltje zweet op zijn voorhoofd zijn tocht voltooide.

Waar het voor Dumoulin een echte toertocht leek te zijn, pakten anderen het dus een stuk professioneler aan. Ook Bas Tietema, bekend van de Tour de Tietema, waagde zijn kans. Op zijn sociale media laat hij weten dat het voor hem geen eenvoudige tocht was: 'Ben de tocht geëindigd als stervende zwaan.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws