Kabinet verlengt maatregels: 'Fietsen en lopen mag, maar individueel' Algemeen nieuws

Kabinet verlengt maatregels: 'Fietsen en lopen mag, maar individueel'

Door Lex Kersten 22 april 2020 | 07:45


Premier Mark Rutte gaf dinsdagavond samen met Jaap van Dissel, directeur van het RIVM, een persconferentie over het coronavirus. Wat betekent dit voor het buiten sporten en specifiek voor het wielrennen?

Rutte benadrukt als eerste dat de druk op de zorg is gedaald, maar dat we dit moeten volhouden. 'Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf', zo laat hij bij de NOS weten. De meeste maatregelen worden tot minstens 20 mei verlengd, ook voor het sporten. 

De premier benadrukt meermaals dat individueel sporten mag. 'Hardlopen en fietsen is zelfs gezond voor de mens. Zeker nu we aan huis gebonden zijn.' Hij laat verder niks weten over lopen of fietsen in duo's en blijft hameren op individueel sporten.   

Kinderen tot 18 jaar hebben meer vrijheid

Verder laat Rutte weten dat kinderen tot twaalf jaar in de buitenlucht georganiseerd kunnen trainen, maar geen wedstrijden mogen spelen. Dit leidt namelijk tot meer reizen en meer contacten. Tot achttien jaar mag er ook georganiseerd gesport worden, met anderhalve meter afstand. Verder mogen er geen ouders langs de lijn en benadrukt hij dat mensen hun gezond verstand moeten blijven gebruiken.

Geen NK Wielrennen en Boels Ladies Tour

Daarnaast geeft Rutte aan dat evenementen tot 1 september zijn verboden. Die maatregel heeft ook gevolgen voor een aantal wielerkoersen in Nederland. Het NK Wielrennen vindt plaats op 22 en 23 augustus en de Boels Ladies Tour van 25 tot 30 augustus. Die wedstrijden kunnen naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar een nieuwe datum. (Foto: Screenshot NOS)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws