Alvarado heeft ambities op de weg: 'Klimmen à la Van Vleuten' Algemeen nieuws

Alvarado heeft ambities op de weg: 'Klimmen à la Van Vleuten'

Door Lex Kersten 21 april 2020 | 20:08


Ceylin del Carmen Alvarado beleefde vorig jaar een topjaar in het veldrijden. Ze won meerdere wedstrijden en werd als klap op de vuurpijl wereldkampioen door Annemarie Worst in een sprint-a-deux te verslaan. In een Facebook live met Sporza legt ze uit dat haar ambities verder reiken. 

De pas 21-jarige Alvarado geeft aan dat ze haar wereldkampioenrace al meermaals heeft teruggekeken. 'Met Vlaams commentaar, dat is toch beter dan in het Engels of Nederlands.' Ondanks dat ze in het veld nog ambities heeft, wil ze ook de weg op. Alvarado rijdt momenteel voor Alpecin-Fenix, net als Mathieu van der Poel. Zij wil net als Van der Poel haar grenzen verleggen en uitstapjes maken naar het mountainbike en op de weg. 

'Momenteel ligt het wegwielrennen stil. Dat is jammer, want ik had ambities om dit jaar meerdere wedstrijden te rijden. Als het kan wil ik in het najaar een aantal wedstrijden rijden als voorbereiding op het crossseizoen.' Op dit moment ligt daar nog de prioriteit voor Alvarado, maar ze heeft plannen voor de toekomst.

'Mogelijkheden liggen bij het klimmen'

Ze wil het liefst Annemiek van Vleuten achterna en klimwedstrijden gaan rijden. 'Ik ben licht, dus daar liggen de kansen. Bijvoorbeeld in de Giro Rosa, die zou ik graag winnen.' Voor de Ronde van Vlaanderen van dit najaar maakt ze nog geen illusies. 'Waarschijnlijk wordt die rond 11 oktober verreden, maar dat is te kort op het crossseizoen.' (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws