De Kort vreest voor contracten: 'Voor renners als ik een heel ander verhaal' Algemeen nieuws

De Kort vreest voor contracten: 'Voor renners als ik een heel ander verhaal'

Door Jannick van der Hooft 26 april 2020 | 12:25


Koen de Kort maakt zich zorgen om de contracten in het wielrennen, nu het coronavirus het economische model van de sport onderuit schopt. Bij het Algemeen Dagblad vertelt hij dat ook het voortbestaan van zijn eigen carrière in gevaar komt.

De renner van Trek-Segafredo springt in de bres voor 'de helpers, waterdragers en renners die niet in de top twintig finishen', zoals hij de groep coureurs noemt. 'Het lijkt me voor de hand liggen dat Chris Froome nog een ploeg vindt, maar voor renners zoals ik is dat een heel ander verhaal. Als de mannen die miljoenen verdienen volgend jaar veertig of vijftig procent achteruit gaan, verdienen ze nog steeds veel geld. Dat is anders op het niveau waarop ik en veel andere renners zitten.'

De Kort: 'Niemand spreekt over volgend jaar'

De ploegen verkeren in onzekerheid en dat merkt De Kort ook als het gaat om zijn eigen contract: 'Daar is nog helemaal niet over gesproken. Met geen woord. Niemand spreekt over volgend jaar, al denkt iedereen er wel aan. Het kan allemaal in orde komen, maar ook helemaal fout zijn.' Als het aan hem ligt, gaat hij zeker nog een tijdje door met fietsen: 'Ik zou het heel jammer, met een seizoen als deze, mijn carrière zo te moeten eindigen.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws