Schachmann legt zich nog niet toe op grote rondes: 'Houd opties graag open' Algemeen nieuws

Schachmann legt zich nog niet toe op grote rondes: 'Houd opties graag open'

Door Jannick van der Hooft 27 april 2020 | 10:45


Maximilian Schachmann gaat zich nog niet specifiek toeleggen op het rijden van een klassement in de grote rondes. In een interview op de website van zijn ploeg BORA-hansgrohe laat hij weten die optie nog open te willen houden.

Schachmann maakte in de maanden dat er nog gekoerst kon worden indruk met de eindzege in Parijs-Nice. Naar eigen zeggen is dat geen gevolg van aanpassingen in zijn trainingsschema: 'Nee, dat denk ik niet. Volgens mij ontwikkel ik me gewoon gestaag, net als de afgelopen jaren. Ik merkte op trainingskampen wel al dat ik goede benen had, maar ik denk dat het verschil is dat ik vaker de rol van kopman op me neem. Dat zie je terug in mijn resultaten.'

De Duitser weet echter nog niet hoe hij zich in de toekomst zal ontwikkelen. 'Ik zou graag alle opties nog open willen houden tot in welke mate ik mee kan doen in langere rittenkoersen, maar op dit moment ben ik blij met mijn niveau. Ik hoop wel dat ik mijn scala aan kwaliteiten de komende jaren nog een beetje kan uitbreiden.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws