Matthews gebruikt virtueel fietsen: 'Bracht mij 's ochtends op de rollen' Algemeen nieuws

Matthews gebruikt virtueel fietsen: 'Bracht mij 's ochtends op de rollen'

Door Lex Kersten 28 april 2020 | 17:50


Michael Matthews en Tiesj Benoot zijn ploeggenoten bij Team Sunweb. Samen met Soren Kragh Andersen moesten zij een hoofdrol spelen in het voorjaar. Nu er geen koersen op de weg zijn, proberen ze op andere manieren bezig te blijven. De één is daarbij meer fan van het virtuele fietsen dan de ander.

Matthews werd een keer tweede en derde in de virtuele Ronde van Zwitserland. Hij kwam net te kort tegen hardrijder Stefan Küng, maar had toch plezier in de wedstrijden. 'Het is leuk om strijdend op de fiets te zitten, zeker in deze tijd. Als er eenmaal een wedstrijd is, dan ga ik er ook vol voor. Het motiveert mij om deze tijd door te komen en het was één van de weinige dingen die mij 's ochtends op de rollen kregen', zo laat hij weten bij Het Laatste Nieuws.

Overigens heeft Matthews zijn woning in Monaco wel verlaten voor een plek in Slowakije. De Australiër zit momenteel nog in de tuin op de rollers, maar als hij zijn twee weken quarantaine in het land achter de rug heeft, kan hij de weg op. 'We zijn vorige week naar hier gereisd. Mijn vrouw is van hier afkomstig. We hebben hier een beetje meer ruimte. In Monaco zaten we met een kleine baby op een klein appartement. Ik ben hier nog niet buiten geweest. Dat is voor eind volgende week.'

Benoot: 'Ben niet gemaakt om op de rollen te zitten'

Benoot is daarentegen minder enthousiast over het virtueel fietsen en laat het liever aan de andere renners binnen de ploeg over. 'Gelukkig kan ik nog buiten fietsen. Als ik lang opgesloten zit in een appartement, dan zou ik het vaker proberen. Ik ben niet gemaakt om op de rollen in de kelder te zitten. Het liefst heb ik volgende week al koers.' Daar moet de Belg nog even op wachten, maar hij hoopt wel aan de start te staan van de eerste WorldTour-koers van dit jaar. 'Het zou heel mooi zijn als de Strade Bianche op 1 augustus doorgaat.' Die koers ligt hem goed, zo bewijst zijn overwinning in 2018 en een vijfde plaats vorig jaar.

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws