Hoe Trek-Segafredo mogelijk Mollema, Nibali en Stuyven per land gaat indelen Algemeen nieuws

Hoe Trek-Segafredo mogelijk Mollema, Nibali en Stuyven per land gaat indelen

Door Bram van der Ploeg 30 april 2020 | 09:59


Bij Trek-Segafredo denkt men al na over de manier waarop weer kan worden gekoerst, later in het jaar. Teammanager Luca Guercilena vertelt aan Cyclingnews dat de ploeg ondanks de crisis nog steeds de volledige salarissen kan betalen en mogelijk in groepen gaat werken.

'We zullen alle contracten respecteren, later dit seizoen gaan we analyseren. Aan het einde van het jaar hebben we beter zicht op de goede zichtbaarheid van onze sponsoren, daar valt nu nog niets over te zeggen', aldus Guercilena, die ook graag snel duidelijkheid heeft over of er nog gekoerst kan worden. Die duidelijkheid is echter een probleem, want het coronavirus is vooralsnog niet te vatten in tijd.

Trek-Segafredo: 'Hebben voldoende kopmannen'

Om die reden heeft Trek-Segafredo meerdere scenario's op tafel liggen. Zo denkt het team serieus na over het werken in kleinere groepen. Iedere groep rijdt een portie wedstrijden, vaak afgestemd op de geografische haalbaarheid. 'We creëren mogelijk twee of drie groepen en selecteren dan de teams op basis van specifieke groepen wedstrijden. Dat betekent ook dat we niet van race tot race veel zullen wisselen zoals normaal. Maar het is ingewikkeld, zolang we geen kalender in handen hebben.'

Hoe die groepen er dan uit gaan zien? Je kunt denken aan een groep voor de grote rondes en de klassiekers, maar ook de nationaliteit van een renner kan meetellen. Rijdt straks Bauke Mollema alleen in Frankrijk en Vincenzo Nibali alleen in Italië? 'Als we in kleine groepen werken, helpt dat als het aankomt op reizen en logistiek. Het biedt ook meer controle als het om de gezondheid gaat. We hebben voldoende kopmannen om alle races te coveren. Het zou kunnen dat we een Italiaanse, Franse, Belgische en Spaanse kalender moeten maken. In dat geval zullen we een plek in het desbetreffende land creëren waar de renners kunnen verblijven.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws