Mas zorgt voor frisse wind bij rollebollend Movistar: 'Valverde is de leider' Algemeen nieuws

Mas zorgt voor frisse wind bij rollebollend Movistar: 'Valverde is de leider'

Door Bram van der Ploeg 30 april 2020 | 15:00


Enric Mas is de toekomst van Movistar, maar de jonge Spanjaard is in gesprek met AS wat terughoudend. Volgens de klimmer, die overkwam van Deceuninck-Quick-Step, is Alejandro Valverde zolang hij koerst de grote man van de ploeg.

Mas was als jonge Spanjaard altijd al voorbestemd voor Movistar, de ploeg die de laatste jaren echter vooral in het nieuws kwam door kopmannen die hun eigen plan trokken. 'Tijdens de Tour en de Vuelta heb ik veel kritiek gelezen op de sociale netwerken richting de ploeg. Sommigen waren echt hard', zo stelt Mas. 'Maar ik denk dat dat kan veranderen. Ik heb nooit getwijfeld of ik zou tekenen bij Movistar. Ik wist dat Nairo Quintana en Mikel Landa zouden vertrekken, dus ik wist al dat het team er anders uit zou gaan zien.'

Het vertrek van Quintana, Landa en later ook Richard Carapaz zorgt er wel voor dat de druk meteen op de schouders ligt van Mas. 'Daar kan ik goed mee omgaan, ik hou van de druk. Het is een luxe om kopman te kunnen zijn in een ploeg die al veertig jaar deel uitmaakt van de wielerelite. Ik wil ook graag kopman zijn, maar Valverde is de leider, daar moeten we duidelijk over zijn. Iedere keer als Valverde iets zegt, probeer ik alert te zijn. Hij heeft zoveel ervaring. (foto: Sirotti,)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws