Riis over afgelast uurrecord: 'Hij zou volledige steun hebben gekregen' Algemeen nieuws

Riis over afgelast uurrecord: 'Hij zou volledige steun hebben gekregen'

Door Jorick van der Noort 01 mei 2020 | 17:42


De tijdritspecialist van NTT Pro Cycling, Victor Campenaerts, gaat zijn eigen uurrecord niet verbreken. De Belg overwoog zijn record in april te verbreken, maar dit zou volgens de UCI onwerkbaar zijn tijdens deze pandemie. 'Het was een leuk idee en hij zou onze volledige steun hebben gekregen', zegt NTT-teammanager Bjarne Riis tegen Cyclingnews.

'We wisten dat hij weinig steun zou krijgen van de UCI', zei Riis. 'Er zijn een aantal protocollen die moeten worden gevolgd en er zijn een aantal mensen bij betrokken, dus het was niet realistisch. De teammanager van NTT Pro Cycling sprak hierover in een Zoom-interview met Cyclingnews. In dit interview had hij ook kritiek op de opmerkingen van Team Ineos-manager Dave Brailsford.

Eerder deze week liet Team Ineos-rijder Filippo Ganna weten dat hij graag het uurrecord van Campenaerts wil verslaan. 'Victor heeft de lat naar een absurd niveau gebracht, maar uitdagingen moeten worden geaccepteerd en er moeten records worden verbroken', zei Ganna tegen Tuttobiciweb.' (Foto: Sirotti 2020)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws