[Update] EK wielrennen wordt dit jaar gehouden in Frans Plouay Algemeen nieuws

[Update] EK wielrennen wordt dit jaar gehouden in Frans Plouay

Door Jannick van der Hooft 06 juli 2020 | 14:31


(2 mei 2020) Nadat veel zomerkoersen al waren afgelast, wordt nu ook officieel het EK wielrennen van september 2020 niet meer verreden dit jaar. Het wordt verplaatst naar 2021.

Voor het EK van 2020 wordt samen met de UCI nog een potentiële nieuwe locatie gezocht. De UEC laat in een persbericht weten dat deze keuze is genomen voor de veiligheid van renners en andere betrokkenen. Het EK zou plaatsvinden in Trentino, Italië.

Die locatie zal in 2021 hetzelfde blijven. Daarover is uitvoerig gesproken met de UCI en de wielerbonden van de deelnemende landen. Een nieuwe datum is nog niet geprikt, dat zal gebeuren zodra de kalender van 2021 in elkaar valt. Elia Viviani en Remco Evenepoel zullen hun truien wellicht dus nog een jaar kunnen gebruiken, behalve als er nog een andere locatie wordt gevonden.

Update - 19 mei 2020 (15.32 uur): Nieuwe datum EK 2020 geprikt

Waar het EK in Trentino dus naar 2021 verplaatst is, denkt het UEC nog wel een EK in 2020 te kunnen organiseren. De nieuwe data die ze daarvoor hebben geprikt blijken 24 tot en met 26 augustus te zijn, dus vlak voor de Tour de France. Naar een locatie wordt nog gezocht.

Update II - 24 mei 2020 (09.40 uur): 'EK mogelijk naar Plouay'

Het EK wielrennen zal dit najaar mogelijk georganiseerd worden in het Franse Plouay. Dat schrijft L'Équipe op basis van contact tussen de gemeente en de Europese wielerunie UEC. Er zou gemikt worden op de periode van 24 tot en met 26 augustus.

Jean-Yves Tranveux, organisator van de Bretagne Classic en de GP Plouay-Lorient, heeft hiervan ook kennis genomen. Hij hoopt dat de aanvraag van de bond geen problemen voor zijn wedstrijden gaat opleveren. Deze zouden namelijk rond dezelfde tijd gaan plaatsvinden als een mogelijk EK in diezelfde regio: 'We wachten nu op goed nieuws. Begin juni moeten we meer weten.'

Update III - 25 mei 2020 (08.15 uur): Burgemeester Plouay staat open voor komst EK

Gwen Le Nay, de burgemeester van Plouay, staat niet onwelwillend tegenover de komst van het EK wielrennen naar zijn stad. Dat vertelt de Fransman in een interview met Ouest-France. Le Nay gaat spoedig in beraad met de regiobestuurders van het departement Morbihan om de opties te bespreken: 'We hebben het erg druk met de coronacrisis en de planning is aan de krappe kant. We hebben slechts drie maanden om aan dit project te werken. Het zijn uiteindelijk wel de regionale autoriteiten en het ministerie die beslissen. De waarheid van vandaag is niet de waarheid van morgen.'

De Grand Prix van Plouay voor vrouwen en de Bretagne Classic voor mannen blijven in het voorlopige programma gepland staan op 25 augustus. Een dag daarvoor staat het EK tijdrijden voor alle categorieën dan gepland, op woensdag 26 augustus de wegrit voor de mannen.

Update IV - 6 juli 2020 (14.30 uur): EK wielrennen naar Plouay

Het EK wielrennen zal dit jaar definitief gehouden worden in Plouay. Dat heeft de UEC bekendgemaakt in een officieel persbericht. De wedstrijden in de Franse stad staan op het programma van 24 tot en met 28 augustus.

Rocco Cattaneo, president van de UEC, is erg blij met de beslissing de wedstrijd in Plouay te houden, nadat de oorspronkelijke plaats van het evenement, Trento in Italië, door toedoen van het coronavirus niet meer te halen bleek. Het EK wielrennen besloot daarop uit te wijken naar Frankrijk, waar het kon samenwerken met de organisatie van de Bretagne Classic Ouest-France. Die wedstrijd staat tijdens het EK op dinsdag gepland.

24/08: Individuele tijdrit mannen en vrouwen, beloften en junioren
25/08: Bretagne Classic Ouest-France
26/08: Wegrit mannen en wegrit beloften vrouwen
27/08: Wegrit vrouwen en wegrit beloften mannen
28/08: Wegrit junioren mannen, wegrit junioren vrouwen en mixed relay

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws