Ploegleiders Van der Poel: 'Bewust niet met Katusha in zee gegaan' Algemeen nieuws

Ploegleiders Van der Poel: 'Bewust niet met Katusha in zee gegaan'

Door Ward Hilhorst 05 mei 2020 | 10:56


Alpecin-Fenix is ondertussen een ploeg die in meerdere disciplines van het wielrennen een geduchte naam vormt. Vooral door Mathieu van der Poel, maar zeker niet alleen door hem. Cycling.be sprak de broers Roodhooft over de groei van de ploeg.

Een paar jaar geleden was de planning helemaal niet om de ploeg zo snel te laten ontwikkelen, tot Mathieu van der Poel Nederlands kampioen werd. 'Toen moesten we bedenken: 'Moet Mathieu nu op de weg echt nog twee seizoenen lang op één been 1.1-koersen winnen?'', vertelt Christoph. 'Zijn successen dwongen ons om sneller te evolueren, want voor dat Nederlands kampioenschap waren we niet van plan om in 2019 al procontinentaal te worden.'

Een jaar later lag zelfs de WorldTour al op de loer. 'We hebben de kans gehad, maar het had een vergiftigd geschenk kunnen zijn. We hebben bewust niet voor het Katusha-verhaal gekozen. Financieel was het een heel interessante piste, maar we hadden niet het gevoel dat we ons eigen ding konden blijven doen. WorldTour is zelfs geen must voor ons, als er voor de procontinentale ploegen een leefbaarder klimaat wordt gecreëerd.' (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws