Piccoli met late power-up en machtige sprint naar ritwinst in Tour for All Algemeen nieuws

Piccoli met late power-up en machtige sprint naar ritwinst in Tour for All

Door Bram van der Ploeg 06 mei 2020 | 16:30


James Piccoli heeft de derde etappe in de Tour for All gewonnen. In de virtuele Zwiftwereld Watopia was hij na een lange en zware bergetappe de sterkste met een late uitval, voor Valentin Madouas en Rudy Molard.

Een lange bergetappe van meer dan zeventig kilometer boezemde zichtbaar angst in. Het ging hard, maar er werd door de renners op de indoortrainers wel nagedacht. Onder het tempo van Nicholas Dlamini van NTT Pro Cycling werd de eerste klim van de dag overvleugeld. Ook bij de tweede klim waren de mannen van NTT op de voorposten met Domenico Pozzovivo en Stefan De Bod. 

Het duurde 25 kilometer tot er daadwerkelijk een kopgroep zich afscheidde. Acht renners waren mee, met maar liefst drie renners van NTT. Naast Pozzovivo en De Bod was ook Victor Campenaerts mee. NTT bepaalde vooraan het tempo, maar na 34 kilometer koers was het over voor de eerste vlucht van de dag. Door het hoge tempo waren er wel slechts 21 renners die nog meededen om de dagzege. Daarbij ook onder meer Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix), Valentin Madouas (Groupama-FDJ) en Pello Bilbao (Bahrain-McLaren).

Het was diezelfde Bilbao die een solo-poging ondernam met nog twintig kilometer voor de wielen. Al gauw had hij een nette achttien seconden voorsprong bij elkaar en de wattagemeter knalde regelmatig over de 400 watt heen. Rond de vulkaan van het virtuele Watopia diepte Bilbao die voorsprong verder uit en stoof hij met meer dan een halve minuut in de tas richting de slotklim van de dag. Bilbao trok zichzelf binnenstebuiten, terwijl de groep erachter in wattages rustiger aan deed. 

Met een halve minuut speling begon Bilbao aan de dik acht kilometer lange slotklim in Watopia. Terwijl de ene na de andere renner in het groepje erachter loste, moest het in de achtervolging van Bilbao's ploegmaat Hermann Pernsteiner komen. De Oostenrijker snoepte per kilometer wat seconden terug, maar werd uiteindelijk ingehaald door een uitgedunde groep met onder meer James Piccoli (Israël Start-Up Nation), Adam Yates (Mitchelton-Scott) en Vervaeke. 

In de laatste dikke twee kilometer schoof alles terug ineen en knalde Vervaeke er vandoor. Het was uiteindelijk echter een groep van tien renners die het ging uitmaken in de slotkilometer. Bijna alle renners gebruikten hun power-ups, waarmee ze voordelen konden uitspelen en het was Piccolo die zijn 'lichtgewicht'-power-up precies op het juiste moment inzette. De Canadees perstte er een indrukwekkende sprint uit en werd niet meer achterhaald. (foto: sirotti, 2019)

Uitslag etappe 3 Tour for All mannen

1. James Piccoli
2. Rudy Molard +0.03
3. Valentin Madouas +0.06
4. Lucas Hamilton +0.07
5. Louis Vervaeke +0.08
6. Adam Yates +0.09
7. Jesper Hansen +0.10
8. Stefan De Bod ''
9. Domenico Pozzovivo ''
10. Hermann Pernsteiner +0.13

Klassement na etappe 3 Tour for All mannen

1. NTT Pro Cycling 71 punten
2. Groupama-FDJ 58
3. Israel Start-Up Nation 48
4. Mitchelton-Scott 42
5. Bahrain-McLaren 29
6. Alpecin-Fenix 22
7. Cofidis 21
8. EF Pro Cycling 17


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws