Vasseur hoopvol over dit seizoen: 'Nieuwe kalender geeft ons hoop' Algemeen nieuws

Vasseur hoopvol over dit seizoen: 'Nieuwe kalender geeft ons hoop'

Door Jorick van der Noort 10 mei 2020 | 17:20


De baas van Cofidis, Cedric Vasseur, is hoopvol voor het komende wielerseizoen. Vorige week onthulde de UCI de nieuwe wielerkalender voor 2020. 'Ik hoop dat de meeste koersen kunnen plaatsvinden, maar het plan moet nog door de nationale autoriteiten worden goedgekeurd', zegt Vasseur tegen Cyclingnews.

'Het gaat beter dan de vorige maand. COVID-19 veroorzaakte problemen en annuleerde koersen. De situatie over de hele wereld was echt slecht en we hadden slechts kleine verwachtingen voor het wielerseizoen.' Toen de nieuwe wielerkalender naar buiten kwam kreeg Vasseur toch weer wat hoop. 'De UCI heeft met de kalender ons weer hoop gegeven.'

Bij Cofidis zijn ze nu vooral aan het kijken naar wie welke koers zal rijden. 'Voor Guillaume Martin is het misschien mogelijk om de Tour en de Vuelta te rijden.' Wat Elia Viviani gaat doen is nog onduidelijk. 'Voor Viviani denk ik dat we echt een plan moeten beslissen, want als we voor de overwinning in Milaan-San Remo willen gaan, is het duidelijk dat het veel hard werk zal vergen in juni en juli.' (Foto: Sirotti 2020)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws