Kragh Andersen over toekomst: 'Ik wil de Ronde van Vlaanderen winnen' Algemeen nieuws

Kragh Andersen over toekomst: 'Ik wil de Ronde van Vlaanderen winnen'

Door Jorick van der Noort 10 mei 2020 | 18:44


Søren Kragh Andersen wil niets liever dan ooit eens een keer de Ronde van Vlaanderen winnen. In een livestream op de Instagram van Team Sunweb vertelde de Deen over zijn dromen en toekomstplannen. 'Het klinkt misschien gek, maar ik zou heel graag de Ronde van Vlaanderen willen winnen', zegt Andersen.

'De geschiedenis van de koers en de hele sfeer er om heen is gewoon meer dan fantastisch. Tijdens de Ronde van Vlaanderen kijkt het hele land naar koers. Als je wint kun je in één keer je leven veranderen. Andersen nam in totaal vier keer deel aan de koers door Vlaanderen. Zijn beste resultaat behaalde hij in 2018, toen werd hij 53e. 'Ik denk dat de koers goed bij mij past en ooit hoop ik hem dus te winnen.'

Een andere droom van Andersen is het aantrekken van de gele trui in de Tour de France. 'Volgend jaar start de Tour in Kopenhagen, mijn thuisland. Het zou fantastisch zijn om daar met een overwinning te beginnen en het geel om mijn schouders te dragen.' De Deen liet tijdens Parijs-Nice al zien dat hij in staat is om te winnen. 'Ik hoop dat er tegen die tijd een beetje wind staat, want dan ben ik op mijn best.' (Foto: Sirotti 2020)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws