Vinokourov schreef brief aan UCI: 'Jeugd verdient nog extra kans' Algemeen nieuws

Vinokourov schreef brief aan UCI: 'Jeugd verdient nog extra kans'

Door Jannick van der Hooft 11 mei 2020 | 12:31


Alexandre Vinokourov heeft bij Cyclism'Actu zijn zorgen geuit over het voortbestaan van zijn ploeg. 'Zonder wedstrijden denk ik niet dat wij volgend jaar nog bestaan', zo vertelt hij. Ook schreef hij een brief aan de UCI met het oog op de jeugdcategorieën.

'Het is voor ons een kwestie van overleven dit jaar', begint de oud-renner. Net als andere ploegbazen deelt hij de zorgen over de continuïteit van het wielrennen: 'Het is een erg lastige situatie in Kazachstan, net als in de rest van de wereld. De sponsoren willen nou eenmaal gezien worden. Ik denk dat ons team volgend jaar verdwijnt, als er geen wedstrijden meer gereden worden.'

Vinokourov schreef brief aan UCI

Als het gaat om de toekomst van het wielrennen mogen volgens Vinokourov zeker ook niet de jeugdcategorieën vergeten worden. De Kazach schreef voor die renners een brief aan UCI-voorzitter David Lappartient: 'Ik had het over de mogelijkheid om junioren en beloften een jaar langer in hun categorie te laten rijden. Zij moeten zichzelf kunnen tonen, want ze hebben geen enkele grote wedstrijd gereden dit jaar. Ik denk dat zij een extra kans moeten krijgen om zich te laten zien.' (Foto: Sirotti, archief)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws