Nizzolo blij met topvorm: 'Beste gevoel is dat je weer competitief bent' Algemeen nieuws

Nizzolo blij met topvorm: 'Beste gevoel is dat je weer competitief bent'

Door Lex Kersten 12 mei 2020 | 18:14


Giacomo Nizzolo liet aan het begin van het seizoen zien in uitstekende vorm te verkeren. De 31-jarige sprinter van NTT Pro Cycling won een etappe in de Tour Down Under en Parijs-Nice. Tussendoor werd hij nog tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne. Met die topvorm had hij graag aan de start gestaan van zijn droomkoers: Milaan-Sanremo.

In een interview op de site van de eigen ploeg blikt hij terug op zijn geweldige seizoensstart. 'Een goede winter bracht me eindelijk op het gewenste niveau. Het beste gevoel was dat ik weer competitief was en dat je één van de mannen in de finale bent die kan winnen. Vervolgens kwamen ook de resultaten.' Met die resultaten bevestigde hij het vertrouwen van het team en met dat team wilde hij langzaam toewerken naar Milaan-Sanremo.

Die koers begint in zijn geboortestad en is dé koers die hij wil winnen. 'Milaan-Sanremo past het beste bij mijn kwaliteiten en het zou veel betekenen om die te winnen. Helemaal als Italiaan.' Het was voor hem daarom extra pijnlijk dat die koers op het laatste moment niet doorging. Het coronavirus gooide roet in zijn eten en zorgde ervoor dat hij zijn topvorm naar het najaar moet meebrengen. 'De eerste dagen was ik behoorlijk teleurgesteld, maar daarna realiseerde ik me dat er veel belangrijkere dingen zijn dan een wielrenwedstrijd. Voor het najaar ben ik weer gefocust en ga ik er alles proberen uit te halen.'

Op de nieuwe kalender vindt Milaan-Sanremo plaats op 8 augustus. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws