[Update] Van der Poel en Alpecin-Fenix vechten voor startplek in Lombardije Algemeen nieuws

[Update] Van der Poel en Alpecin-Fenix vechten voor startplek in Lombardije

Door Bram van der Ploeg 17 juni 2020 | 09:31


(13 mei 2020) Mathieu van der Poel zal in 2020, mede door het uitblijven van wildcards voor de Tour de France en de Vuelta a Espana, een vrij gelijk programma rijden aan zijn oorspronkelijke schema. Dat betekent dat de focus volledig gaat op de klassiekers in augustus en oktober.

Van der Poel begint in augustus met de Strade Bianche en Milaan-Sanremo en rijdt in oktober 'de grote klassiekers', waarvan hij in gesprek met Wielerflits alvast de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix hardop uitspreekt. De Waalse klassiekers zijn een vraagteken. 'Maar daar sta ik ook voor open. Luik-Bastenaken-Luik speelde voor dit seizoen niet in mijn hoofd, maar komt nu wel in het zicht. Lombardije, een week na Roubaix, is ook besproken en wil ik gerust proberen.'

Zonder grote ronde in 2020 ligt er wel een gat in de kalender in september, maar Van der Poel maakt zich daar niet druk om. 'Het zijn vrij bizarre tijden, daarom had ik ook graag de Tour gereden, voor mezelf en voor de sponsoren. We moeten kijken wat er in september is.' De Tirreno-Adriatico, die wordt verreden tijdens de Tour, is bijvoorbeeld geen zekerheid, met het risico op blessures richting de oktobermaand.

Mijn crosswinter gaat heel beperkt worden. Dat was sowieso al het geval, maar misschien wordt het nog iets minder. Ik hoop dat alle grote crossen georganiseerd kunnen worden, daar ben ik wel optimistisch over. Het zal beperkt worden en ik zal toewerken naar het WK. Als je maar vijftien crossen rijdt, moet je zorgen dat je op het WK top bent, want in de andere wedstrijden valt niets meer te winnen. Ik zal in ieder geval altijd minimaal tien crossen willen blijven rijden, anders vind ik het de periode niet waard.'

Update - 17 juni 2020 (09.29 uur): Van der Poel mikt serieus op Lombardije

Mathieu van der Poel en Alpecin-Fenix maken serieus werk van de Ronde van Lombardije. De Italiaanse klassieker wordt op 15 augustus verreden en past zo perfect in het programma van Van der Poel, die op 1 augustus begint aan de Strade Bianche en op 8 augustus Milaan-Sanremo rijdt. Het Nieuwsblad meldt dat Alpecin-Fenix reeds in gesprek is met RCS Sport op een wildcard af te dwingen. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws