Kan Jumbo-Visma profiteren? 'Wie nu al kan polsen heeft een voordeel' Algemeen nieuws

Kan Jumbo-Visma profiteren? 'Wie nu al kan polsen heeft een voordeel'

Door Bram van der Ploeg 13 mei 2020 | 13:19


Dries Smets en Jef Van Den Bosch zijn heel erg benieuwd hoe de transfermarkt in de wielerwereld op gang zal worden gehouden nu het coronavirus zijn littekens achterlaat. De twee Belgische zaakwaarnemers denken dat sommige ploegen een goede voorsprong kunnen nemen in deze tijden. 

De managementbureaus van Smets en Van Den Bosch coveren negentig procent van de Belgische prof­renners en weten dus waarover ze praten. 'Bij sommige ploegen is alles stilgevallen, bij andere teams is het business as usual', vertelt Van Den Bosch in Het Laatste Nieuws. Zo kennen Jumbo-Visma en AG2R goede tijden, maar trekt CCC na dit seizoen al de stekker uit de wielerploeg. Veel andere teams zitten ook in de penarie. Zelfs INEOS heeft bij de Engelse overheid aangeklopt voor een miljoenenlening, meldt Sporza

'Aan de ene kant help ik renners van wie de ploeg met een cashflowprobleem zit, aan de andere kant voer ik de klassieke gesprekken over contracten en transfers. Je hebt ploegen die bezig zijn met overleven en andere die vooruitkijken', zo vertelt Smets. Ondanks dat het optimisme wel wat lijkt terug te keren, zullen vooral de verhoudingen tussen de ploegen komen te verschuiven. 'Wat wel zo is, is dat sommige ploegen voorsprong nemen. Dat kan je niet ontkennen. Wie nu al kan polsen bij een renner heeft een voordeel op de ploeg die maar over twee of drie maanden in actie kan schieten. Je hebt op dit moment een wielrennen aan twee snelheden', aldus Van Den Bosch. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws