Insider: 'Twee weken en drie weekends, dat is de formule van de toekomst' Algemeen nieuws

Insider: 'Twee weken en drie weekends, dat is de formule van de toekomst'

Door Bram van der Ploeg 14 mei 2020 | 10:47


De Belgische wielerbond heeft, mede door de vele Belgische wielerwedstrijden, een belangrijk aandeel gehad in de nieuwe wielerkalender, zo vertelt voorzitter Tom Van Damme in gesprek met Het Laatste Nieuws. De Belg legt uit dat er maar één prioriteit was in alle overleggen: er móet gekoerst worden. 

Van Damme geeft aan dat de nieuwe wielerkalender slechts een startpunt is. Momenteel wordt er hard gewerkt aan protocollen om alles te verwezenlijken. 'Een parcours kan worden aangepast. Het uitgangspunt is dat niets normaal is dit jaar. Laten we dan redden wat er te redden valt en doen wat we kunnen doen', zo klinkt het. Daarbij wordt gerekend op publiek vanaf september. 'Ik ga ervan uit dat de wedstrijden na 1 september toch met publiek zullen worden gereden. Dat is de bedoeling. Als mensen niet langs de kant van de straat kunnen staan bij de passage van een wielerwedstrijd, zal ook niets mogelijk zijn in een concerthal, op een concertweide of in een voetbalstadion.'

Nog een belangrijk discussiepunt: grote rondes van iets meer dan twee weken. Volgens Van Damme is daar wel degelijk over nagedacht, maar is een Tour van drie weken juist in deze tijd belangrijk voor sponsoren en wilde de Giro niet inbinden. De draaiboeken lagen al, met het bijbehorende inkomen, dus stemde de UCI in. 'Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat op middellange termijn de grote rondes zullen worden ingekort. Twee weken en drie weekends, dat is de formule van de toekomst. Voor de trouwe wielerfan is het geen probleem om drie weken naar een grote ronde te kijken. Maar zelfs bij de trouwe wielerfan heerst soms het gevoel dat sommige etappes er te veel aan zijn', aldus Van Damme. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws