[Update] NTT-teammanager Riis: 'Wij hebben een goed team voor Froome' Algemeen nieuws

[Update] NTT-teammanager Riis: 'Wij hebben een goed team voor Froome'

Door Lex Kersten 19 mei 2020 | 17:23


(14 mei 2020) Chris Froome in een ander tenue dan Team INEOS? Je kunt het je haast niet voorstellen. Toch denkt de Brit in gesprek met Cyclingnews wel degelijk hardop na over zijn toekomst. Na dit seizoen loopt zijn contract af en Froome is dan 35 jaar. Zelfs een tussentijds vertrek is een optie, als Team INEOS dat ook toelaat. 

Froome rijdt sinds 2010 voor Team INEOS, dat in dat jaar tevens het levenslicht zag onder de naam Sky Procycling en later Team Sky heette. De flinterdunne klimmer groeide uit tot de grote leider van de ploeg, met vier Tourzeges, een Girozege en op papier ook twee Vuelta-zeges. In 2020 wil Froome vol voor zijn vijfde Tourzege gaan, maar met Egan Bernal en Geraint Thomas bij INEOS lijkt een rol als abolsute leider geen optie.

Froome denkt zodoende na over een vertrek, mogelijk zelfs al tijdens dit seizoen, zodat hij bij een andere ploeg als kopman voor die vijfde eindzege in de Tour de France kan gaan. Twee ploegen zouden alvast wel oren hebben naar een tussentijdse superstunt. 'Na mijn crash vorig jaar (in de Dauphiné, red.) ben ik vol vertrouwen dat ik terug kan keren naar een Tourwinnende vorm. Ik weet niet voor welke team ik dat na 2020 zal doen. Ik ben nog niet van plan om te stoppen. De crash heeft mij een vernieuwde focus en drive gegeven. Ik werk harder dan ooit om terug te komen. Dat mag niet voor niets zijn.' 

Update - 15 mei 2020 (06.58 uur): 'Movistar hengelt naar diensten van Froome'

Volgens Ciclo21 is Movistar één van de ploegen met verregaande interesse in Chris Froome. Het medium meldt dat het overkoepelende bedrijf van de Spaanse formatie, Telefónica, onlangs is gefuseerd met het Britse bedrijf Liberty Global, waardoor het nu onderdeel uitmaakt van het grootste telecommunicatiebedrijf in Groot-Brittanië. Het aantrekken van Froome zou voor de formatie en sponsor een 'prachtige sportieve en commerciële coup' kunnen zijn.

Op Twitter heeft Movistar-knecht Jose Joaquin Rojas ook een duit in het zakje gedaan. De trouwe adjudant van Alejandro Valverde stuurt een open uitnodiging naar het adres van Froome. 'Vriend, je weet dat we in Spanje goed eten hebben en dat je bij Movistar altijd goed geholpen zult worden.' 

Update II - 15 mei 2020 (18.25 uur): 'Froomes prestaties spreken voor zich'

Israël Cycling Team ontkent niet dat ze geïnteresseerd zijn in het ondertekenen van Chris Froome. Dat meldt Cyclingnews. Het nieuwe WorldTour-team wordt gekoppeld aan de viervoudig winnaar van de Tour de France. 'We reageren niet op interesse in renners of mogelijke onderhandelingen. Maar uiteraard respecteren we Chris Froome als rijder en als persoon. Natuurlijk spreken zijn prestaties voor zich', vertelde het team  aan Sport 5, één van de toonaangevende sportomroepen in Israël.

Update III - 16 mei 2020 (08.17 uur): 'Team INEOS laat Froome niet in 2020 gaan'

Volgens een bron van La Gazetta dello Sportdie niet bij name genoemd wilde worden, is INEOS niet voornemens de deur open te zetten voor een vertrek van Froome. De bron, die 'een hoge functie binnen de ploeg' zou bekleden, krijgt de vraag of hij of zij denkt dat Froome dit jaar de ploeg al kan verlaten. 'Nee. In 2020 blijft hij bij ons.'

Update IV - 16 mei 2020 (10.36 uur): 'Familielid Froome spreekt over woede op ploegleiding'

De geruchtenstroom gaat onverminderd door. Nu is het L'Équipe die zijn duit in het zakje doet. Zij zeggen namelijk met een familielid van Froome te hebben gesproken. Dat familielid geeft aan dat Froome boos is om de houding van de ploegleiding naar aanleiding van de opmerking van Egan Bernal dat hij zich niet gaat opofferen als hij een tweede keer de Tour kan winnen. 'Chris is daar boos om, omdat niemand op Bernal heeft gereageerd. Hij heeft gevraagd om de situatie snel duidelijk te maken, maar heeft geen reactie gekregen.' (Foto: Team INEOS)

Update V - 17 mei 2020 (17.10 uur): Movistar heeft geen interesse in tussentijdse overgang Froome

Movistar heeft geen plannen om Chris Froome dit jaar nog aan te trekken. Dat vertelde een woordvoerder van de Spaanse ploeg aan Marca. Eerder sloot Team INEOS een tussentijds vertrek van de viervoudig Tourwinnaar al uit.

Update VI - 19 mei 2020 (09.33 uur): Froome blijft vaag over toekomst

In aanloop naar de Challenge of Stars moest Chris Froome toch wat interviews afgeven, maar vragen over zijn toekomst ontweek hij handig. 'Ik heb meerdere overwegingen te maken, nu zit ik in het midden van dat proces. Tijdens de komende weken en maanden zal ik erover nadenken, dan wil ik een duidelijker beeld van de toekomst hebben', vertelt de Brit aan Marca

Update VII - 19 mei 2020 (17.23 uur): NTT-teammanager Riis vindt Froome goed binnen zijn ploeg passen

De speculaties over een nieuwe ploeg voor Chris Froome gaan door. Bjarne Riis, manager van NTT Pro Cycling, ziet het wel zitten als Froome zijn ploeg komt versterken. De Afrikaanse ploeg heeft een lijntje met de renner van Team INEOS, aangezien hij in hetzelfde continent is geboren. Riis geeft bij VeloNews aan dat hij goed binnen zijn team past. 'We hebben plek voor hem. Waarschijnlijk kan hij goed met ons samenwerken en we hebben een goed team die we om hem heen kunnen bouwen. De vraag is alleen of hij voor ons wil rijden en of we hem kunnen betalen.' (Foto: Sirotti, 2019)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

19.8
15 May 2020 om 08:47

Ik ben een fan van Chris Froome maar denk niet dat hij met Movistar een vuist kan maken tegen het machtige Team INEOS.

Reageer


Meer nieuws