Jumbo-Visma met sterkst mogelijke ploeg naar de Tour: ‘Speeltijd voorbij' Algemeen nieuws

Jumbo-Visma met sterkst mogelijke ploeg naar de Tour: ‘Speeltijd voorbij'

Door Gerrit van Loon 16 mei 2020 | 13:24


De Belgische krant Het Nieuwsblad legt alle geelzwarte mannen, en in het bijzonder de Belgische, van Jumbo-Visma langs de meetlat. Waar staan ze nu de wielerkalender steeds meer vorm krijgt? Manager Merijn Zeeman laat weten met de sterkst mogelijke ploeg naar de Tour te gaan.

Tijdens de voorbije koersloze maanden kregen de renners van hun ploegleiding de taak om zo rustig aan te doen. Dus geen trainingen van vierhonderd kilometer of vijftig keer de Muur van Geraardsbergen opknallen. Wel de conditie onderhouden en gezond blijven. Ook diëten was even uit de boze. Vanaf juni komt daar verandering in. ‘Vanaf 1 juni beginnen we met de echte opstart naar de rest van het seizoen. Dan beginnen we weer gericht te trainen en is de speeltijd voorbij’, zegt sportief manager Merijn Zeeman.

Na de Tour komen voor Wout van Aert de klassiekers. Jumbo-Visma beseft dat het de eerste keer zal zijn dat Van Aert een grote ronde gaat uitrijden (mocht hij van blessures bespaard blijven) en is van plan daar rekening mee te houden. ‘Hij moet voldoende rust krijgen. Zeker met het oog op het veldritseizoen dat meteen na de klassiekers volgt.’

Voor Laurens De Plus staat het programma min of meer vast. ‘De Tour is zijn hoofddoel en nadien zal hij focussen op de Ardennenklassiekers.’ Geen Vuelta dus. Die vlieger gaat ook op voor titelverdediger Primoz Roglic. ‘Primoz wou dit jaar graag zijn kans gaan in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dat plan ligt nog steeds op tafel. Een combinatie met de Vuelta is dan uitgesloten’, aldus Zeeman.

In de Amstel Gold Race wil hij Tom Dumoulin uitspelen. In de Vuelta krijgen enkele jongeren hun kans en zal waarschijnlijk Steven Kruijswijk aan de start staan. In de Giro rekent Jumbo-Visma op Dylan Groenewegen voor de sprints, George Bennett gaat in Italië voor een klassement. (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws