Evenepoel niet blij met BK-datum: 'Belachelijk, schande voor WK' Algemeen nieuws

Evenepoel niet blij met BK-datum: 'Belachelijk, schande voor WK'

Door Ward Hilhorst 16 mei 2020 | 09:03


Remco Evenepoel staat te popelen om weer wedstrijden te mogen rijden op zijn fiets. Hij kende vorig jaar zijn grote doorbraak en zou dit jaar graag doorpakken. In Het Nieuwsblad vertelt hij erover.

Op dit moment zou hij eigenlijk de Giro rijden, waar hij graag het roze had gepakt in de openingstijdrit. Nu de datum anders is, zal het parcours echter ook veranderen. 'Als ze de eerste drie dagen eraf knippen starten we op Sicilië. Geen idee of dat met een tijdrit zal zijn, de ploeg is aan het informeren. Het is ook niet zo dat roze alleen kan als we beginnen met een tijdrit. In een grote ronde heb je drie weken om aan je achterstand te knabbelen.'

De laatste verschuiving op de kalender is die van het BK, dat nu eind september wordt gehouden. 'Om eerlijk te zijn: ik vind het vrij belachelijk. Houd het dan op eind augustus, vlak voor de Tour, of zo. Al snap ik ook wel dat er in België een verbod op massa-evenementen tot 1 september is. Maar om het BK nu op een dinsdag te leggen tijdens het WK? Raar om die kampioenschappen te laten samenvallen. Om niet te zeggen een schande voor het WK.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws