Roglic merkt op: 'Wielrennen is gevaarlijker dan schansspringen' Algemeen nieuws

Roglic merkt op: 'Wielrennen is gevaarlijker dan schansspringen'

Door Jannick van der Hooft 17 mei 2020 | 12:32


Volgens Primoz Roglic is wielrennen een stuk gevaarlijker dan schansspringen, zo vertelt hij tijdens de social ride van Jumbo-Visma aan In het Wiel. De Sloveen wijst op de gevaren die renners lopen in bepaalde landen tijdens het trainen.

Het verleden van Roglic als schansspringer is bekend, waardoor hij goed in staat is om de sporten te vergelijken. Ouders van schansspringende kinderen ter wereld hoeven volgens hem niet bang te zijn: 'In Slovenië is het allemaal vrij normaal. Je begint bovendien op een kleine schans en maakt vanaf daar kleine stapjes.' Wielrennen is volgens hem een stuk gevaarlijker: 'Je bent de hele dag op de weg, vaak niet eens met zulke goede fietspaden als in Nederland. Ik denk dat je dan meer gevaar loopt.'

Van kleins af aan droomde de Sloveense wielrenner er al van om een kampioen te worden in het schansspringen, maar na zijn val en transformatie als atleet mist hij de piste niet meer. Doorgaans wordt de aerodynamica van Roglic op de fiets toegeschreven aan zijn vroegere carrière, maar dat is volgens hem niet de grootste les die hij haalde uit het schansspringen: 'Dat is dat je kan vallen, maar altijd moet doorgaan. Er zullen daarna altijd nieuwe deuren openen.' (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)

Bekijk de hele rit met Primoz Roglic hieronder:


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws