Roglic maakt geen vijanden: 'Herinner me alleen dat ik heb gewonnen' Algemeen nieuws

Roglic maakt geen vijanden: 'Herinner me alleen dat ik heb gewonnen'

Door Jannick van der Hooft 18 mei 2020 | 08:02


Primoz Roglic maakt weinig vijanden op de fiets, zo blijkt uit zijn interview met In het Wiel namens het Algemeen Dagblad. De Sloveen van Jumbo-Visma werd gevraagd naar zijn relaties met verschillende coureurs in het peloton.

Onder meer de komst van Tom Dumoulin naar zijn ploeg kwam naar voren. Roglic laat weten dat dat absoluut geen issue voor hem was: 'Ik heb toen geen moment overwogen om bij de ploeg weg te gaan. Hij is een leuke gast en als ploeg willen we nou eenmaal zo goed mogelijk presteren.' Net zoals de rest van de kopmannen denkt hij dat het kopmanschap in de ploeg geen probleem gaat zijn: 'In het wielrennen is het vrij eerlijk. Je merkt vanzelf wie de beste is.'

De klassementsrenner lijkt ook weinig rancune te hebben naar zijn vijanden het afgelopen jaar. 'Ik heb niks tegen Nibali', zo liet hij weten over de strijd met de Italiaan in de Giro d'Italia. Ook Movistar komt er goed vanaf in de woorden van Roglic. Dat de ploeg versnelde bij een val van hem in de Vuelta, doet er volgens hem niet meer toe: 'Het is moeilijk om jezelf in die situatie te verplaatsen, maar ik denk dat veel hetzelfde zouden doen. Het enige dat ik me herinner is dat ik heb gewonnen.' (foto: Sirotti, 2019)

Bekijk de hele rit met Primoz Roglic hieronder:


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws