[Update] Strava verklaart betaald lidmaatschap: 'Kost hetzelfde als paar energierepen' Algemeen nieuws

[Update] Strava verklaart betaald lidmaatschap: 'Kost hetzelfde als paar energierepen'

Door Tom van der Salm 21 mei 2020 | 18:05


Veel recreatieve en professionele fietsers maken graag en gretig gebruik van Strava om zo hun progressie bij te houden en te delen met de wereld. Door een nieuwe update gaat een kleiner deel van hun functies gratis zijn.

Op hun website maken ze bekend om welke functies het gaat. De verandering waar de meeste mensen waarschijnlijk van zullen balen is dat vanaf nu 'algehele segmentklassementen' niet meer gratis te zien zullen zijn. Je kan nog altijd de top tien zien, maar vergelijken met andere mensen buiten die top tien is er voor niet-betalende klanten niet meer bij.

Daarnaast valt de routeplanning weg voor mensen die niet betalen. Ook het vergelijken van segmenten en het analyseren van je maandelijkse activiteit zul je voortaan alleen kunnen doen als betalende klant. In onze serie 'Gespot op Strava' zullen de activiteiten van de profs in ieder geval nog wel gewoon in de gaten gehouden worden. Strava biedt een gratis proefperiode van zestig dagen aan, waarna het vijf euro in de maand gaat kosten. 

Update - 21 mei 2020 (18.05 uur): Strava verklaart betaald lidmaatschap: 'Kost hetzelfde als paar energierepen'

De veranderingen van Strava zorgden voor veel roering onder gebruikers. Met name het betaald lidmaatschap zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen, die het bedrijf begrijpt maar ook kan verklaren. 'We willen er over tien jaar nog steeds zijn, met verder verbeterde services. Een lidmaatschap kost hetzelfde als een paar energierepen, het is een goede besteding voor sporters.'

Strava begrijpt dat dit voor sommige mensen in de huidige economische omstandigheden moeilijk is. 'Daarom zullen we ook altijd een prima functionerende gratis versie hebben. De sporters staan bij ons altijd op nummer 1, en wij investeren in de mensen in de mensen die in ons investeren. Maar het moet voor iedereen mogelijk zijn om fatsoenlijk te kunnen sporten.' (foto: Strava David Dekker)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Roelaandeamstel
22 May 2020 om 14:34

Niet meer dan logisch dat er betaald moet gaan worden voor services, veel mensen vinden het maar normaal dat een platform gratis is. Dat kan natuurlijk ook met irritante pop up reclame, blij dat daar niet voor is gekozen

Reageer


Meer nieuws