Nieuwe wielerkalender definitief, maar nu alweer streep door RideLondon Algemeen nieuws

Nieuwe wielerkalender definitief, maar nu alweer streep door RideLondon

Door Bram van der Ploeg 20 mei 2020 | 13:20


De UCI heeft dinsdagmiddag de nieuwe wedstrijdkalender voor het wegwielrennen gepubliceerd. Deze bevat naast de eerder gepresenteerde WorldTour-wedstrijden nu ook wedstrijden op het niveau daaronder. Denk hierbij aan koersen als de Brabantse Pijl (7 oktober) en de Scheldeprijs (14 oktober). 

Alhoewel er eerder sprake van was, wordt De Ronde van Lombardije niet naar augustus verplaatst. Bijna alle andere verzoeken van organisaties werden wel geaccepteerd. Men begint op 28 juli tot 1 augustus met een 2.Pro-wedstrijd, de Vuelta a Burgos. Verder zijn er veel Italiaanse eendagskoersen in augustus opgenomen, zoals Milaan-Turijn op 5 augustus en de Giro dell'Emilia op 18 augustus. Ook is er plaats voor een nieuwe Hammer Series in Hong Kong.

Geen Dwars door Vlaanderen, wel Scheldeprijs

Daarnaast blijft de kalender voor de WorldTour-wedstrijden zoals die was, behalve dat Dwars door Vlaanderen niet meer doorgaat op 14 oktober, dezelfde dag als de Scheldeprijs. Dit zijn beiden koersen van Flanders Classics en die hebben volgens CEO van Flanders Classics daarom een keuze gemaakt. 'De stad Waregem vertelde dat het hen beter zou uitkomen als Dwars door Vlaanderen niet doorgaat dit jaar. Aangezien we met de Scheldeprijs op dezelfde dag een alternatief in huis hadden, konden wij ons daar in vinden en hebben we niet aangedrongen', zo laat Het Nieuwsblad weten. 

De RideLondon-Surrey Classic had ook een plek op de kalender, maar de Engelse overheid heeft hier een dag later al een streep doorheen gezet. De eendagskoers in de Engelse hoofdstad stond gepland op 18 augustus, maar dat vindt de regering daar geen goed idee. Mogelijk kan een andere koers op deze dag inspringen. Hieronder een overzicht van de nieuwe kalender en een uitgebreider overzicht op de site van de UCI. (Foto: Sirotti, 2019)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws