Merckx ziet angst bij Froome: 'Is hij bang dat ze hem naar de Giro sturen?' Algemeen nieuws

Merckx ziet angst bij Froome: 'Is hij bang dat ze hem naar de Giro sturen?'

Door Bram van der Ploeg 20 mei 2020 | 11:42


Eddy Merckx twijfelt er niet aan dat Chris Froome deze zomer in topvorm aan de start van de Tour de France zal staan. De Belgische wielerlegende vraagt zich echter wel af of dat genoeg is om ook te winnen.

'Leeftijd is niet belangrijk. Kijk naar Joop Zoetemelk. Hij was bijna 34 toen hij de Tour won en 38 toen hij wereldkampioen werd. Veel belangrijker is hoeveel koersen je op de teller hebt. Aangezien Froome laat met de sport begon, zal dat niet extreem veel zijn. Hij is niet versleten', zo stelt Merckx in Het Nieuwsblad.

Merckx: 'In je eentje tegen het blok van INEOS: begin er maar aan'

Het grootste probleem van de Brit is zijn eigen ploeg INEOS, vervolgt de Belg. 'Egan Bernal is Froomes grote probleem. Het is normaal dat de Colombiaan als uittredende eindwinnaar de kopman wil zijn. Ook Geraint Thomas zal zich niet zomaar bij de feiten neerleggen. Vorige week werd dan gespeculeerd over een eventueel vervroegd vertrek van Froome. Maar in je eentje tegen het blok van INEOS: begin er maar aan.'

'Maakt Froome zich druk omdat hij voelt dat hij zijn beoogde plaats niet krijgt in de Tourploeg? Of is hij bang dat ze hem misschien naar de Giro sturen?', vraagt Merckx zichzelf dan ook hardop af. 'Waarschijnlijk blijft hij daarom herhalen dat hij nog niet aan zijn pensioen toe is en dat zijn grote droom is om meer dan vijf keer de Tour te winnen.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws