Live koers in Noorwegen: Toekomstig Sunweb-renner flink sneller dan Foss Algemeen nieuws

Live koers in Noorwegen: Toekomstig Sunweb-renner flink sneller dan Foss

Door Wilbert van der Velde 21 mei 2020 | 08:03


Waar de officiële wedstrijden pas weer eind juli beginnen, hadden ze in Noorwegen geen geduld en organiseerden ze woensdagavond een korte klimtijdrit. De Klatrekongen, oftewel klimkoning in het Nederlands, werd gewonnen door toekomstig Sunweb-renner Andreas Leknessund. Tobias Foss werd op ruime achterstand tweede.

Hedendaags mag er door de coronacrisis niet in een peloton worden gekoerst. Vandaar dat de organisatoren van de Klatrekongen Fuel of Norway er voor kozen om een klimtijdrit van ongeveer vier kilometer te organiseren. Individueel fietsen levert immers geen risico van verspreiding van het coronavirus op en is toegestaan. Bovendien hield de organisatie de wedstrijd geheim om toestroom van publiek te voorkomen. De wedstrijd werd wel live op Noorse televisie uitgezonden.

Het deelnemersveld was met bijna alle Noorse toppers aan het vertrek verre van slecht. Onder andere WorldTour-renners Edvald Boasson Hagen (Team NTT), Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) en Tobias Foss namen deel. Ze werden echter overklast door Leknessund. De jonge Noor was met 21 seconden voorsprong op de nummer twee oppermachtig. Volgend jaar zal de talentvolle klassementsrenner uitkomen voor Team Sunweb. (Foto: Sirotti, 2017)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws