Ganna parkeert grote ronde ambities: ‘Ben na een week koersen al doodmoe’ Algemeen nieuws

Ganna parkeert grote ronde ambities: ‘Ben na een week koersen al doodmoe’

Door Wilbert van der Velde 21 mei 2020 | 14:00


Hoewel Filippo Ganna met name een sterke tijdrijder is, wordt hij door zijn enorme hardrijdersvermogen ook gezien als een toekomstig klassiekerspecialist en zelfs klassementsrenner in grote rondes. Al ziet hij dat laatste nog niet echt zitten, vertelt de renner van Team INEOS in een interview met Cyclingweekly.

‘De grote rondes zijn heel zwaar. Na een week koersen ben ik dood. Maar die klassementsrenners zie ik week na week alleen maar beter worden. Dan denk ik: wauw, hoe houden ze dat vol.’ Een transformatie van tijdrijder naar klassementsrenner, zoals Bradley Wiggins succesvol uitvoerde, hoeven we de komende jaren dus niet van Ganna te verwachten.

Om beter te worden in de kasseienklassiekers hoeft Ganna alvast geen gewicht te verliezen en maar één dag te koersen. De klassiekers lijken dan ook het terrein waarin de Italiaan zich op korte termijn het beste kan ontwikkelen. Dat hij potentie heeft om te presteren op de kasseien, bleek al uit zijn periode bij de beloften. In 2016 won hij namelijk de belofteneditie van Parijs-Roubaix met een sterke solo. Toch kwam Ganna de laatste jaren niet tot opmerkelijke prestaties in de klassiekers. Dat komt volgens hem omdat alleen een grote motor te weinig is. ‘De klassiekers zijn erg lastig. Je hebt veel ervaring nodig, sterke benen en veel geluk, want voordat je het weet rijd je op de kasseien lek of breekt je fiets.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws