Higuita focust zich volledig op de Tour: 'Mijn prioriteit dit seizoen' Tour de France

Higuita focust zich volledig op de Tour: 'Mijn prioriteit dit seizoen'

Door Wesley van Bavel 22 mei 2020 | 14:00


Een nieuwe wielerkalender betekent voor veel wielrenners een nieuwe inrichting van hun seizoen. Zo ook voor Sergio Higuita. Aan Demarraje vertelt hij over zijn resterende plannen deze jaargang en de doelen die hij samen met zijn ploeg, EF Pro Cycling, heeft gesteld.

De kleine klimmer heeft in de zoektocht naar nieuwe doelen vooral gekeken naar heuvels en bergen. 'Aan het begin van het jaar was ik vooral geïnteresseerd in de Waalse klassiekers, maar iedereen weet wat er gebeurd is. Dat heeft mijn plannen wel door elkaar geschopt', begint de Colombiaan. 'Nu ligt mijn volledige focus op de Tour de France. Het zal mijn prioriteit zijn dit seizoen.' 

Hoewel de Tour dus zijn hoofddoel is, is dat niet de enige wedstrijd die de aandacht van Higuita getrokken heeft. 'Ik kijk ook naar het Wereldkampioenschap in Zwitserland. Dat zou ik het geweldig vinden om daar ook aan deel te nemen. Als het uitgesteld en verplaatst wordt naar het Midden-Oosten, dan verandert dat mijn mening wel. Dan moeten we  eerst maar eens kijken naar mijn mate van vermoeidheid, het parcours en mijn vorm. 

Geen Vuelta voor de 22-jarige Higuita

Hoewel hij vorig jaar nog zegevierde in een etappe in de Ronde van Spanje, staat die wedstrijd dit seizoen hoe dan ook niet op zijn programma. 'Mijn team heeft tot op heden mijn hele carrière gepland. Dat is sinds mijn komst heel goed gegaan. Ik ben pas 22 en dat is nog te vroeg om aan twee grote rondes in één jaar mee te doen', aldus het Spaanstalige klimtalent. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws