Stuyven gaat voor klassiekers én Tour: 'Korte periode met veel wedstrijden' Algemeen nieuws

Stuyven gaat voor klassiekers én Tour: 'Korte periode met veel wedstrijden'

Door Wesley van Bavel 22 mei 2020 | 14:24


Voor bijna iedere wielrenner is het huidige seizoen een teleurstelling. Voor Jasper Stuyven geldt wellicht iets anders. Hij kon zijn handen al in de lucht steken in een grote wedstrijd: de Omloop Het Nieuwsblad. Op zijn ploegsite gaat hij in op zijn verdere doelen voor dit kalenderjaar. 

'Ik ben blij met de nieuwe kalender', vertelt de Belg. Nu hebben we nieuwe doelen om naar uit te kijken. Het is natuurlijk een nieuwe situatie voor iedereen, het is dus lastig om te weten of het goed bij je past. We kunnen nu in ieder geval weer onze trainingen plannen met het oog op onze vorm voor de wedstrijden. Maar wat er ook gebeurt, we staan allemaal te popelen om weer te beginnen met racen.'

De Belg is duidelijk over zijn doelen. Die zijn, ondanks een andere periode, niet veranderd. Wel staat hij ook, samen met Mads Pedersen, aan de start van de Tour de France. 'De klassiekers zijn altijd mijn hoofddoelen. Het zal een korte periode worden met heel veel wedstrijden. We moeten een goede balans vinden tussen wedstrijden, rust en ook een beetje trainen. Niemand weet hoe het gaat zijn om de klassiekers in oktober te fietsen. Maar meestal is het in oktober nog wel goed weer in België', aldus de enthousiaste Vlaming. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws