Wielerkoers Scheldeprijs weer terug op de kalender geplaatst: ‘Feestje!’ Algemeen nieuws

Wielerkoers Scheldeprijs weer terug op de kalender geplaatst: ‘Feestje!’

Door Gerrit van Loon 22 mei 2020 | 17:30


Goed nieuws. De profwedstrijd Scheldeprijs met start in Terneuzen van 8 april is door de internationale wielerunie UCI op de aangepaste kalender gezet voor 14 oktober. In de Zeeuwse krant PZC klinken positieve geluiden. 

‘We hadden het niet meer verwacht’, vertelt wethouder Jack Begijn van de gemeente Terneuzen in alle eerlijkheid. Met het wegvallen van de ZLM Tour en Tacx Pro Classic dit jaar zou de Scheldeprijs de derde profwedstrijd in Zeeland zijn die wegens het coronavirus niet doorging.

De grote wielerklassiekers en grote rondes kregen voorrang op de nieuwe wielerkalender. Toch lukte het de Zeeuwen om een datum te bemachtigen. ‘De vooruitzichten zijn gunstig. Als het goed blijft gaan, is er veel mogelijk.’ Mocht er snel gehandeld moeten worden in Terneuzen dan zijn de lijntjes kort. Burgemeester Jan Lonink is ook voorzitter van de veiligheidsregio Zeeland. ‘Ik merk dat Terneuzen toe is aan een feestje en dit evenement zou perfect in dat plaatje passen’, aldus Begijn. (foto: Gemeente Terneuzen)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws