Van Baarle werkt in Monaco eindelijk pittige training af met een ploeggenoot Algemeen nieuws

Van Baarle werkt in Monaco eindelijk pittige training af met een ploeggenoot

Door Gerrit van Loon 22 mei 2020 | 18:00


Sinds de grens tussen Monaco en Frankrijk open is, mag er weer buiten gefietst worden. Dylan van Baarle van Team INEOS is zo verlost van de eindeloze uren op zijn hometrainer en kreeg op zijn 28e verjaardag (Hemelvaartsdag) direct een pitte training als cadeautje voorgeschoteld.

De Nederlander leeft sinds de uitbraak van het coronavirus een sober bestaan in zijn woonplaats Monaco. Die tijd is nu voorbij. Op Hemelvaartsdag moest de Brabander een programma met lange krachtblokken en wat kort, intensief werk aflopen. ‘Een gedeelte van de training heb ik, op gepaste afstand, samen met mijn Italiaanse ploeggenoot Salvatore Puccio gedaan’, zegt Van Baarle tegen BN De Stem.

‘Dat deden we zo, omdat het dan makkelijker was voor onze performance coach Leigh Bryan om ons te begeleiden en bidons aan te geven. Salvatore en Leigh wisten dat ik jarig ben en hebben me gefeliciteerd, maar niet voor me gezongen.’

Een beetje verjaardagsgevoel kreeg de ploeggenoot van Chris Froome nog wel. Zijn moeder stuurde hem een pakket met Hollandse lekkernijen. ‘Er zat drop in, ontbijtkoek, mijn favoriete sambal, dingen die ik hier niet kan krijgen. Eens in de zoveel tijd vraag ik aan mijn moeder of ze daar wat van op wil sturen en nu had ze wat extra opgestuurd. Zo had ik toch nog een beetje het gevoel dat ik jarig ben.’ (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws