Lefevere ergert zich: 'Confidentiële mail kan net zo goed in staatsblad' Algemeen nieuws

Lefevere ergert zich: 'Confidentiële mail kan net zo goed in staatsblad'

Door Ward Hilhorst 23 mei 2020 | 09:26


Patrick Lefevere heeft in zijn column in Het Nieuwsblad aandacht besteedt aan het overmatige lekken dat in de wielersport gebeurt. Tegelijkertijd houdt hij zich bezig met het programma van zijn kopmannen.

Het trainingsprotocol van de UCI stond namelijk binnen een mum van tijd op verschillende media. 'Ik heb het in de koers nooit anders geweten. Als er een mail binnenkomt met een stempel confidential, kan je die net zo goed in het staatsblad publiceren. Laat drie mensen samen iets beslissen in het wielrennen en de eerste lekt naar de UCI, de tweede naar ASO en de derde naar de pers.'

Dat protocol heeft Lefevere wel hard nodig, want hij wil een competitief team in de Ronde aan de start hebben, waarvoor een trainingsstage nuttig is. 'Het zou sportief nuttig zijn, zeker voor Julian Alaphilippe die dit jaar nog altijd wil debuteren in de Ronde van Vlaanderen. Hij wilde na Parijs-Nice het parcours al verkennen, maar toen begon de lockdown. Dwars door Vlaanderen gaat niet door, dus hij zal het in training moeten doen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws