Jakobsen wint na knockout-toernooi sprinterseditie van de Challenge of Stars Algemeen nieuws

Jakobsen wint na knockout-toernooi sprinterseditie van de Challenge of Stars

Door Jorick van der Noort 23 mei 2020 | 17:26


Fabio Jakobsen heeft de Challenge of Stars gewonnen. In de finale versloeg hij Filippo Ganna in een sprint. De Nederlander was in de kwartfinale te sterk voor de wereldkampioen, Mads Pedersen. In de halve finale nam hij het op tegen Pascal Ackermann en ook in die rit liet de Nederlander zijn klasse zien.

Kwartfinale - Jakobsen wint, De Buyst heeft snelste tijd

Pascal Ackermann-Nacer Bouhanni

De eerste wedstrijd van de challenge viel in het water door de internetverbinding van Bouhanni. De Fransman liet via Instagram nog weten dat hij er klaar voor was, maar een paar minuten voor de wedstrijd werkte het programma niet meer. Daardoor is Ackermann doorgeschoven naar de halve finale.

Mads Pedersen-Fabio Jakobsen

Jakobsen gaat sneller van start dan Pedersen in de eerste echte rit van de challenge. Pedersen moet even bijschakelen en komt redelijk snel weer terug bij de Nederlander. Halverwege trekt Jakobsen door tot boven de 800 watt. De Deen kan niet meer volgen en Jakobsen wint met een groot verschil.

Jasper de Buyst-Tim Merlier

De Buyst vervangt Caleb Ewan die niet mee kon doen vanwege een knieblessure. De wattages in deze wedstrijd zijn al direct hoger dan de vorige wedstrijd. Halverwege trekt de Buyst door en slaat een gat met zijn landgenoot. Merlier komt niet meer dichterbij en De Buyst wint. De Belg is 22 seconden sneller dan Jakobsen.

Matteo Trentin-Filippo Ganna

Ganna is heel snel van start waardoor Trentin al snel in de hoge wattages moet trappen. De twee Italianen gaan gelijk op. Vlak voor het einde plaatst Ganna een versnelling, maar Trentin kan volgen. Tot aan de finish gaan ze gelijk op, maar uiteindelijk trekt Ganna aan het langste eind en pakt daarmee een plek in de halve finale.

Halve finale - Jakobsen sterker dan Ackermann, Ganna ook door naar finale

Pascal Ackermann-Fabio Jakobsen

Ackermann, die vorige wedstrijd niet heeft hoeven rijden, is frisser dan Jakobsen. De twee gaan gelijk op en blijven naar elkaar kijken. Met nog 300 meter te gaan trekt Jakobsen flink door en slaat een gapend gat met de Duitser. Jakobsen wint wederom gemakkelijk en gaat door naar de finale. 

Jasper de Buyst-Filippo Ganna

De Buyst schiet uit de startblokken, toch komt Ganna redelijk snel terug bij de Belg. Ganna trekt daarna direct door, waardoor De Buyst even moet bijschakelen. Met nog 200 meter te gaan plaatst Ganna een aanval en pakt daarmee een plek in de finale.

Finale - Jakobsen verslaat Ganna in machtige sprint

Fabio Jakobsen-Filippo Ganna

De twee sterkste renners staan in de finale. Jakobsen won zijn beide ritten met overmacht, terwijl Ganna het moest hebben van zijn slimme aanvallen. In de finale starten beide mannen vrij rustig. Ganna neemt de leiding in de eerste meters. De twee blijven bij elkaar en rijden met een strak tempo riching de streep. Jakobsen versnelt 500 meter voor de streep waarbij Ganna moeite heeft om in het wiel te blijven. Jakobsen versnelt nog eens op 200 meter voor de streep en wint nogmaals met een groot verschil. Achteraf liet de Italiaan weten dat hij problemen had met de cassette van zijn fiets.

Na afloop reageert Jakobsen in een kort interview met de organisatie: 'De benen doen nu zeer, ik probeerde de fiets helemaal te slopen.' Zondag 24 mei is het aan de klimmers wie de tweede winnaar is van de Challenge of Stars. (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws