Naesen: 'Nederlanders en Belgen hebben straks meer voordeel' Algemeen nieuws

Naesen: 'Nederlanders en Belgen hebben straks meer voordeel'

Door Jorick van der Noort 23 mei 2020 | 19:32


Oliver Naesen denkt dat de Nederlandse en Belgische renners straks meer voordeel zullen hebben tijdens de koers. In deze landen mogen mensen namelijk nog wel naar buiten om te fietsen. 'Ik zeg nu niet dat de Belgen en de Nederlanders alle wedstrijden gaan winnen, maar we hebben wel een voordeel op de Italianen, Fransen en Spanjaarden', zegt Naesen tegen HLN.

De Belg beseft dat het voor de meeste van zijn teamgenoten bij AG2R La Mondiale geen fijne tijd is. 'Zij hebben twee maanden verloren. Niet buiten mogen komen, weet je wat dat doet met een sporter? Die zien op Strava hoe zij nog maar 5.000 kilometer hebben. Dan kijken ze bij mij: Oliver zit al aan 13.000.' Naesen is blij met de situatie in zijn thuisland. 'Wij mochten blijven doen wat we graag doen, fietsen.'

Een paar weken geleden moest de Belg van zijn team zijn Strava-activiteiten stilleggen nadat hij jaloerse reacties kreeg vanuit Frankrijk. 'De tocht kwam op Strava, precies op het moment dat Frankrijk vond dat ritten van langer dan vijftig kilometer niet gepermitteerd waren. Ik kreeg meteen reacties als: ‘Is dat vijftig kilometer?’ ‘Is dat nou thuis blijven?’ (Foto: Sirotti 2020)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws