Zonneveld maakt zich kwaad om Armstrongfans: 'Dát is onrecht' Algemeen nieuws

Zonneveld maakt zich kwaad om Armstrongfans: 'Dát is onrecht'

Door Ward Hilhorst 26 mei 2020 | 13:52


Dat Thijs Zonneveld niet de voorzitter is van de fanclub van Lance Armstrong, wisten we al een tijdje. In zijn column in het Algemeen Dagblad heeft hij nu flink uitgehaald naar de mensen die Armstrong blijven verdedigen.

Zonneveld ergert zich aan meerdere dingen. Wat hem echter het meest tegen het zere been stuit, is het argument dat doping onontkoombaar was omdat iedereen het deed. 'Het is een soort kleuterklasredenatie. Wijzen naar anderen om je eigen gedrag of dat van je idool goed te praten. Pietje en Henkie deden het, dus mocht Keessie het ook. Alsof de regels niet meer gelden zodra ze een keer gebroken zijn.'

Dit argument is namelijk heel vervelend voor de renners en rensters die in die generatie schoon rondreden. 'De renners en rensters die het talent hadden om te kunnen winnen, maar er niet of nauwelijks aan toekwamen omdat ze werden weggeblazen door farmaceutisch gepimpte collega’s. Die schoon koersten, jarenlang. En die jaren later, voor het gemak, op dezelfde hoop worden gegooid als de collega’s waardoor ze genaaid werden. Want iedereen gebruikte toch?
Dát. Dát is onrecht.' (Foto: Instagram Thijs Zonneveld)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
26 May 2020 om 18:08

Thijs Zonneveld is altijd interessant om te volgen maar hij vergeet dat topsport per definitie oneerlijk is. Aangeboren talent, karakter, training, begeleiding en puur geluk bepalen mede waarom een gewone renner tot een toprenner uit kan groeien en is dat eerlijk? Ik denk het niet maar het is daarom niet minder interessant om naar te kijken. Elke tijd heeft zijn eigen kampioenen ook als het achteraf gezien om een duistere periode in het wielrennen gaat.

Reageer


Meer nieuws