Riis onder de indruk van training Campenaerts: 'Straks sneller dan ooit' Algemeen nieuws

Riis onder de indruk van training Campenaerts: 'Straks sneller dan ooit'

Door Lex Kersten 26 mei 2020 | 18:38


Victor Campenaerts hield zich de afgelopen acht weken bezig met een aangepast trainingsschema. Daarin sliep hij in een hoogtetent en trainde hij zowel zijn aerobe vermogen (met zuurstof) als zijn anaerobe vermogen (zonder zuurstof). In een test van twintig minuten probeerde hij een zo hoog mogelijke wattage weg te trappen en het resultaat mocht er zijn, zo beaamde zijn ploegleider Bjarne Riis in een video van de Belg. 

NTT Pro Cycling is sinds dit seizoen de nieuwe ploeg van de 28-jarige Belg. Nadat de corona ook in het wielerpeloton had toegeslagen, legde hij de focus op een andere uitdaging. In de acht weken sliep hij op 4600 meter hoogte in een hoogtetent en wisselde hij zijn trainingen af met lange en korte ritten. Zijn ploegleiders laten in de video weten tevreden te zijn, net als Riis, die dit jaar ook nieuw is in het team. 'Je hebt al een goed niveau, maar er zit nog potentie in voor de toekomst. Je hebt nog marge en ik geloof dat je sneller dan ooit kan zijn.' Maar wat wil Campenaerts met dit trainingsblok bereiken?

Bondscoach Verbrugghe heeft luxeprobleem

Het hoofddoel van de Belg is om volgend jaar als tijdrijder aan de start te staan van de Olympische Spelen. In die hoedanigheid kwam ook Rik Verbrugghe, de bondscoach van België, in de video voorbij. Wellicht dat de Belg indruk probeert te maken en de bondscoach wil overtuigen om voor hem te kiezen naast Remco Evenepoel in de tijdrit. De jonge Belg is namelijk al zeker van een ticket en Campenaerts strijdt nu met Yves Lampaert en Wout van Aert om het tweede ticket.

Verbrugghe laat weten dat de keuze moeilijk is: 'Ik vergelijk het met het maken van een selectie voor de tijdrit bij de Nederlandse vrouwen. Maar wel een keuze uit luxe. Het is net zo moeilijk om geselecteerd te worden als om op het podium te staan. Maar het is mooi dat België misschien wel de beste tijdritnatie van de wereld is op dit moment.' (Foto: Sirotti, 2019) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws