Hamilton heeft genoeg van 'halve waarheden': 'Verban ze uit de sport' Algemeen nieuws

Hamilton heeft genoeg van 'halve waarheden': 'Verban ze uit de sport'

Door Jannick van der Hooft 26 mei 2020 | 18:57


Tyler Hamilton is van mening dat sommige figuren niet meer toegelaten zouden moeten worden in het wielrennen vanwege een dopingverleden. In de podcast Off the Ball bespreekt de oud-renner onder meer de huidige situatie in het peloton.

Aanleiding voor het gesprek is de nieuwe documentaire van zijn voormalig ploeggenoot Lance Armstrong. Hamilton keek de afleveringen, maar is niet te spreken over de manier waarop Armstrong 'zijn waarheid' heeft neergezet: 'Er zijn zoveel halve waarheden. Niet alleen van Lance, maar van een hoop meer individuen. We moeten meer details te weten komen, want die kunnen een groot verschil maken in de toekomst.'

Het steekt Hamilton dat hij verbannen is uit de wielrennerij, terwijl andere dopingzondaars nog vrolijk rondhuppelen in of rond de koers: 'Soms pakken ze nog mensen, maar ik heb het gevoel dat het momenteel beter gaat dan vroeger. Het zou echter nog een stuk beter kunnen gaan. Misschien zouden we eens mensen die niet goed zijn voor de sport, maar wel nog betrokken zijn, uit het wielrennen moeten verbannen. Met een halve waarheid mag je in de sport blijven, maar met een hele waarheid, zoals de mijne, lig je er voor altijd uit.' (Foto: Sirotti, 2000)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws