Armstrong in deel twee van docu emotioneel over Ullrich: 'Ik houd van hem' Algemeen nieuws

Armstrong in deel twee van docu emotioneel over Ullrich: 'Ik houd van hem'

Door Bram van der Ploeg 27 mei 2020 | 12:51


SPOILER ALERT - De documentaire LANCE houdt de gemoederen in de wielerwereld bezig, helemaal nu de eerste aflevering in Amerika is uitgezonden. De Telegraaf zag ook de tweede aflevering al en daarin spreekt Armstrong opvallend lovend over zijn Duitse rivaal Jan Ullrich.

Armstrong en Ullrich vochten in hun carrière vele duels uit op de fiets, maar toen Ullrich in 2018 in een ontwenningskliniek belandde, ging Armstrong bij hem op bezoek. 'De reden dat ik op bezoek ging bij Jan Ullrich, is omdat ik van hem houd', zo vertelt aan emotionele Texaan. 'Jan was waar wij zaten. Hij werd gepakt, zoals wij allemaal gepakt werden. Het was geen plezierreisje naar Duitsland. Hij was de belangrijkste persoon in mijn leven. Niemand maakte me meer bang of motiveerde me meer dan hij. Al die anderen, en ik wil niet respectloos naar hen overkomen, maar die zorgden er niet voor dat ik eerder uit mijn bed kwam. Hij wel.'

Armstrong ziet dat Ullrich door eenzelfde periode ging als hijzelf. Volgens hem komt dat mede door de buitenwereld. 'De fucking sport heeft dit met hem gedaan en de media zorgden er voor dat hij die kant op ging. Hier in Amerika wordt George Hincapie geïdealiseerd, maar word ik kapot gemaakt. Dat is fucking bullshit! Daarom ben ik naar Jan gegaan', aldus een kritische Armstrong, die overigens ook zichzelf wel dingen kwalijk neemt. 'Het was totaal onacceptabel gedrag, daar zijn geen excuses voor. Ik heb voordeel getrokken uit mijn status en voor dat bied ik mijn oprechte excuses aan.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws