Van der Poel blaast Belgen weg in Containercup: 'Zenuwachtiger dan anders' Algemeen nieuws

Van der Poel blaast Belgen weg in Containercup: 'Zenuwachtiger dan anders'

Door Bram van der Ploeg 28 mei 2020 | 19:45


Mathieu van der Poel heeft woensdagavond de eindzege in de Containercup voor zich opgeëist. In het Belgische programma kwamen wekelijks allerlei atleten langs om in een container verschillende sporten in een zo kort mogelijke tijd af te werken. Van der Poel was veruit de beste.

De Nederlander moest net als alle anderen zeven onderdelen langs, in een zeecontainer. Er werd hard gelopen, geklommen, gegolfd, geroeid, geschoten, getild en uiteindelijk gefietst. Greg Van Avermaet stond lang bovenaan, maar Van der Poel dook maar liefst een halve minuut onder zijn tijd. Volgens Het Nieuwsblad 'een eeuwigheid naar Container Cup-normen'.

Van der Poel was in geen enkel van de zeven onderdelen de sterkste, maar vloog ook op geen enkel onderdeel uit de bocht. Bij het fietsen werd hij afgetroefd door Wout van Aert, die tien seconden sneller was op drie kilometer. De Belg van Jumbo-Visma gaf echter niet thuis bij enkele andere onderdelen en werd twaalfde in de rangschikking. 

Van der Poel: 'Ik haalde een hartslag van 195'

Van der Poel moest na afloop toegeven dat hij diep is gegaan bij het fietsen ('Ik haalde op het einde een hartslag van 195'), maar dat hij bovenal best zenuwachtig was. 'Toen ik thuis vertrok had ik echt het gevoel dat ik anders heb als ik naar een wedstrijd vertrek. Ik was zelfs zenuwachtiger dan anders omdat het grote onbekende wachtte. Ik vind het wel bijzonder dat ik heb gewonnen. Bedankt dat ik als Nederlander mocht meedoen.'

Van der Poels trainer Kristof De Kegel is niet verbaasd dat zijn pupil zelfs in een tv-programma tot het maximale ging. 'Mathieu heeft een heel groot eergevoel. Hij zal altijd strijdend ten onder gaan. Deze Container Cup typeerde Mathieu volledig: veelzijdig getalenteerd, een winner en een kampioen waarvan we nog het laatste niet hebben gezien. Laten we hopen dat hij dat straks ook kan tonen met Alpecin-Fenix op de weg.' (foto: Alpecin-Fenix)

Eindstand Container Cup 2020

1. Mathieu van der Poel 08.50:02
2. Greg Van Avermaet +0.30
3. Oliver Naesen +0.58
4. Tim Brys ''
5. Dennis Praet +1.01

Voor alle uitslagen van de diverse onderdelen, klik hier.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws