KNWU hervat wielerseizoen: ‘Jeugd eerst, elite later en vangnet bij rondes’ Algemeen nieuws

KNWU hervat wielerseizoen: ‘Jeugd eerst, elite later en vangnet bij rondes’

Door Gerrit van Loon 29 mei 2020 | 18:30


Wielerbond KNWU laat het wedstrijdseizoen hervatten in fasen. De bond heeft daartoe een protocol opgesteld. Er wordt ook gepleit voor een financieel vangnet voor grote koersen als de Amstel Gold Race en de BinckBank Tour, schrijft 1Limburg.

Een vangnet moet ervoor zorgen dat wedstrijden niet te snel hun plannen annuleren. De jeugd mag mogelijk in juni al koersen. Het verbod op contactsporten voor de jeugd is volgende maand voorbij. Zo mag alle jeugd – ook bij het voetballen – weer normaal trainen. Eliterenners moeten vooralsnog wachten tot 1 september.

Wat betreft Henk van Beusekom, manager sport van de KNWU, komen er geen centrale bijeenkomsten voor verkeersregelaars of juryleden meer. Voor koersen als de Amstel Gold Race en de BinckBank Tour is het te vroeg om conclusies te trekken over bezoek en vipruimten. ‘Voor organisaties ligt daar een probleem. Wat kunnen ze sponsors bieden? Het zou mooi zijn als er voor de organisatoren van evenementen een financieel vangnet komt, zodat zij zich niet in een te vroeg stadium gedwongen zien activiteiten te cancelen teneinde niet in financiële problemen te komen.’

De Amstel Gold Race is op de nieuwe wielerkalender gepland op 10 oktober. De organisatie van de enige Nederlandse wielerklassieker toonde zich onlangs optimistisch over het doorgaan van de koers. De BinckBank Tour, die de laatste jaren ook steevast door Limburg trok, staat op de rol voor 29 september tot 3 oktober. ‘Voor het toelaten van renners uit het buitenland gelden dezelfde regels als voor het deelnemen door Nederlandse renners aan buitenlandse wedstrijden’. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws