Dumoulin omarmt zijn mindere kant: ’Mijn oerdrift om anderen te verslaan’ Algemeen nieuws

Dumoulin omarmt zijn mindere kant: ’Mijn oerdrift om anderen te verslaan’

Door Gerrit van Loon 29 mei 2020 | 20:10


Tom Dumoulin sprak vrijdagavond in het televisieprogramma M over zijn Tour de France-deelname. De renner van Jumbo-Visma gaat zonder druk, maar met veerkracht naar de aankomende Ronde van Frankrijk.

‘In deze tijd gebeurt er heel weinig in mijn eigen kleine kringetje. Ik geniet nu van de simpele dingen’, aldus Dumoulin. Hij heeft een jaar geen wedstrijden gereden en merkte op dat het plezier in fietsen toch terug is. ‘Ik kwam er achter hoe leuk ik fietsen ook al weer vond. Het spelletje. Op de fiets zitten in de natuur. Hoe leuk het is om anderen te verslaan.’

‘Het is een soort oerdrift. Geen mooie kant van mij, die ik wel ook omarm. Anderen verslaan.’ Dumoulin ging ook in op de vraag van de presentatrice of hij het lekker vindt om het kopmanschap in de Tour de France te delen. ‘Het alleen kopmanschap bij Team Sunweb bracht vaak druk met zich mee. Bij Jumbo-Visma kan ik als een andere renner beter is voor diegene op kop rijden. Daar hebben we afspraken over gemaakt. Ik de Tour de France winnen? Eh….dat is mijn hoop.’ (foto: Sirotti). 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws