Evenepoel leerde verliezen bij gastgezin: 'Kon hij niet verdragen' Algemeen nieuws

Evenepoel leerde verliezen bij gastgezin: 'Kon hij niet verdragen'

Door Jannick van der Hooft 31 mei 2020 | 11:50


Remco Evenepoel sleepte in de juniorenperiode de ene na de andere zege binnen, maar moet tegenwoordig af en toe ook genoegen nemen met een nederlaag. Zijn voormalig gastouders vertellen in de Gazet van Antwerpen hoe hij daarmee in de loop der jaren is leren omgaan.

Niet alleen in zijn tijd bij de junioren moest Evenepoel weinig verliezen incasseren, ook als jeugdvoetballertje bij PSV verloor hij bijna niet. 'Dat kon hij niet verdragen', zo vertelt Debby Smetsers over de tijd dat zij de Belg in huis had. 'Dan tierde hij: "Hoe kan ik nu van Yinn (dochter van het gezin, red.) verliezen? Dit spel klopt niet." Ook tijdens pingpongwedstrijden was het hek vaak van de dam.' Zijn gastzus bevestigt het verhaal: 'De voetballertjes van PSV zijn het gewend om te winnen, maar tegen mij lukt dat niet vaak. Ik heb hem leren verliezen.'

Ondanks zijn gedrevenheid wist Evenepoel het in het voetbal niet te maken. 'Er was een groot verschil tussen de voetballer Remco voor en na zijn blessure. Hij is er in mijn ogen nooit helemaal van hersteld', vertelt gastvader Bart. 'We schrokken toen we nog een keer gingen kijken bij Anderlecht. Zijn motivatie was helemaal weg. In sporten had hij nog wel zin, maar in voetbal niet.' Niet veel later maakte de Belg de overstap naar het wielrennen, waar hij zijn ei nog wel kwijt kon. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws