Higuita ziet groot voordeel: 'Europeanen hebben de hoogte niet' Algemeen nieuws

Higuita ziet groot voordeel: 'Europeanen hebben de hoogte niet'

Door Wesley van Bavel 01 juni 2020 | 17:58


Sinds kort hebben wielrenners in veel landen weer de vrijheid om buiten te kunnen fietsen. Zo ook de Colombianen. In gesprek met de Colombiaanse krant El Tiempo vertelt Sergio Higuita over een belangrijk voordeel dat de renners in zijn land hebben ten opzichte van veel Europeanen.

'Met de toestemming die ons gegeven is om weer buiten te mogen trainen, hebben wij nu het grootste voordeel', zo begint Higuita zijn verhaal stellig. 'De meesten van ons wonen op grote hoogte. We hebben het voordeel dat we op meer dan tweeduizend meter boven zeeniveau kunnen trainen. Dat kunnen ze in Europa niet.'

Het Colombiaanse talent ging ook in op de kansen van het Zuid-Amerikaanse land tijdens het wereldkampioenschap wielrennen. 'Het huidige parcours in Zwitserland past bij de Colombianen. We zouden daar kunnen winnen, daar hebben we wel het klimvermogen voor. Als het WK naar Qatar zou verhuizen, verliezen we dat grote voordeel wel. Maar dan gaan we vol voor Fernando Gaviria, Alvaro Hodeg en Sebasti√°n Molano. We kunnen inmiddels op meer terreinen uit de voeten dan alleen in de bergen', aldus de klimmer. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws