USA Cycling steunt #BlackLivesMatter: 'Wij waren deel van het probleem' Algemeen nieuws

USA Cycling steunt #BlackLivesMatter: 'Wij waren deel van het probleem'

Door Wesley van Bavel 01 juni 2020 | 19:20


In de Verenigde Staten en andere landen vinden er op dit moment talloze protesten plaats naar aanleiding van de dood van George Floyd. Ook USA Cycling, de wielerbond van Amerika, mengt zich in het debat en kijkt met een kritische blik naar de eigen organisatie. 

De Amerikaanse organisatie wil mensen activeren om het juiste te doen in deze situatie. 'Als de leider van de Amerikaanse wielrengemeenschap, begrijpt USA Cycling dat wij een deel van het probleem zijn geweest van de ongelijkheid en vertegenwoordiging binnen onze sport. Geen enkele hoeveelheid woorden kan het verleden veranderen. We moeten onze positie gebruiken om in actie te komen. Sta op en fiets met de zwarte leden van onze wielrenfamilie, zodat we gelijkheid, transparantie en waardigheid kunnen verzekeren.'

USA Cycling is zich ervan bewust dat het fietsen een privilege is en dit willen zij voor een groter doel gebruiken. 'Fietsen is een privilege, om veilig de wegen en routes van dit land te ontdekken. Wij zijn de trotse ambassadeuren van dit privilege. Als USA Cycling zullen wij onze stem gebruiken voor een sport die groeit in zijn inclusiviteit. We zijn toegewijd om voor de nodige verandering te zorgen', aldus USA Cycling. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws