Modolo hervindt zelfvertrouwen bij ploeg Van der Poel: 'Hij is heel behulpzaam' Algemeen nieuws

Modolo hervindt zelfvertrouwen bij ploeg Van der Poel: 'Hij is heel behulpzaam'

Door Bram van der Ploeg 03 juni 2020 | 08:31


We moeten weer serieus rekening gaan houden met Sacha Modolo, zo waarschuwt de Italiaan in gesprek met Tutto Bici. De Italiaan koos voor dit seizoen voor een overstap naar het Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel en hervond daar zijn zelfvertrouwen.

'Ik kom weer terug op het hoogste niveau', zo voorspelt Modolo, die in de afgelopen twee jaar bij EF Education First vier ritzeges behaalde. 'Ik heb twee ongelukkige jaren achter me gelaten. Jaren die werden gekenmerkt door grote gezondheidsproblemen.'

Alpecin-Fenix kwam precies op het juiste moment. 'Het water stond me aan de lippen en ik dacht al aan stoppen. Maar nu ben ik echt weer gelukkig in een ploeg die ongelofelijk professioneel is. Ik werd al een keer tweede in de Algarve dit jaar, met Van der Poel als lead-out.

Modolo: 'Van der Poel is ongelofelijk'

De aanwezigheid van Van der Poel werkt motiverend, aldus Modolo. 'Ik kende hem nog maar een maand, maar hij is ongelofelijk. Hij is overal sterk in, zelfs in de sprints is hij sterker dan ik. Hij is een renner die voor zichzelf lijkt te rijden, maar hij is ook heel behulpzaam.' (foto: screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws