Renners moeten vrezen: 'Lonen naar niveau van tien jaar geleden' Algemeen nieuws

Renners moeten vrezen: 'Lonen naar niveau van tien jaar geleden'

Door Bram van der Ploeg 03 juni 2020 | 09:06


Renners die hun contract na 2020 zien aflopen, moeten in 2021 mogelijk genoegen nemen met flink minder salaris. Dat vertellen kenners in Het Nieuwsblad.

Allereerst is er het probleem dat er door het coronavirus mogelijk ploegen omvallen en er dus veel renners op zoek moeten naar een ploeg. Als die eenmaal gevonden is, is de verwachting dat de salarissen een duikvlucht zullen nemen. 'De lonen zullen dalen naar het niveau van tien jaar geleden', stelt Wim Lagae, sporteconoom aan de KULeuven.

'De laatste cijfers waarover wij beschikken, is dat wereldwijd de marketingbudgetten met 30 tot 35 procent gaan dalen', vervolgt de Belg. 'Het zou vreemd zijn, mocht dit bij de sponsors van wielerploegen anders zijn. Voetbal vangt nog veel op via mediarechten en inkomsten van ticketing. Nog maar eens blijkt hoe zwak het businessmodel van de wielersport is.'

Pakken wat je pakken kan, zo luidt de boodschap van de zaakwaarnemers. Krijg je een goed aanbod? Meteen tekenen. 'Ik zou niet wachten tot na de klassiekers want dan zijn de budgetten al verdeeld. Blijkt dan toch dat je straks Parijs-Roubaix of Ronde van Vlaanderen wint, dan kan je dat wel opvangen via clausules en bonussen', zo luidt de boodschap. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws