Team Sunweb contracteert 'één van grootste jonge talenten in het peloton' Algemeen nieuws

Team Sunweb contracteert 'één van grootste jonge talenten in het peloton'

Door Bram van der Ploeg 03 juni 2020 | 11:08


Team Sunweb kan vanaf 2021 rekenen op Marco Brenner. De zeventienjarige Duitser heeft een contract getekend tot het einde van 2024 bij de WorldTour-formatie. Hij sluit in januari meteen aan bij de elite.

Brenner is een winnaar, dat is wel een understatement bij het zien van zijn resultaten. Hij won drie ritten en het eindklassement in deTour du Pays de Vaud, werd Duits kampioen bij de junioren in de wegwedstrijd én de tijdrit, hij won de GP Général Patton, een rit en het eindklassement in de Oberösterreich Juniorenrundfahrt en drie ritten in de Giro della Lunigiana. Hij werd bij het WK junioren knap derde bij de tijdrit. Hij is tevens de regerend Duits kampioen veldrijden.

Kortom, Team Sunweb haalt nogal wat in huis, weet ook ploegleider Rudi Kemna. 'Marco was indrukwekkend tijdens onze Duitse talentendagen. Hij deed het geweldig in onze tests en stak erbovenuit in de workshops. In 2019 heeft hij laten zien dat hij die testresultaten kan omzetten in resultaten in de race. We zien in hem één van de grootste jonge talenten in het peloton. Marco is heel ambitieus en gemotiveerd. We zullen, met zijn jonge leeftijd in het achterhoofd, samen werken aan zijn ontwikkeling, middels een gebalanceerd programma.'

Brenner zelf heeft bewust voor Team Sunweb gekozen, zo vertelt hij. 'Team Sunweb heeft een geweldig track record als het gaat om het ontwikkelen van jonge talenten. De ploeg geeft mij de tijd om mezelf te ontwikkelen en samen delen we dezelfde doelen voor de toekomst. De prioriteit is om continue stappen te maken en te leren van iedereen om mij heen. Ik kijk er naar uit om met de experts samen te werken en de best mogelijke renner te worden.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws